Grad Sinj otkazuje Hertzu najam i vraća se Prometu

Preokret sinjske vlasti oko strateškog partnera poduzeća AutoprijevozSINJ - Iako su u nedjelju vozači Autoprijevoza u Sinj dovezli 12 autobusa krapinske tvrtke Hertz tours, vlasnika Vladimira Hercigonje, koji su trebali voziti na redovnim linijama umjesto Prometa Makarska, jučer se dogodio novi obrat u Autoprijevozu. Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević, kao predsjednik skupštine poduzeća, rekao je da će autobusi Hertza voziti samo danas, a od sutra će ponovno voziti Prometovi autobusi.

Naime, u nedjelju navečer održana je proširena sjednica Poglavarstva na kojoj je usvojen prijedlog zamjenika gradonačelnika Snježana šentije (HSLS) o ponovnom uspostavljanju odnosa s vlasnikom Prometa Matom Jujnovićem, iako je Jujnović raskinuo ugovor o najmu autobusa, a čak i tužio sinjskoga gradonačelnika.

Direktorica Autoprijevoza Vesna đapić rekla je se ne može poništiti ugovor o najmu s Hertzom i samim tim Hertzovi autobusi će voziti na linijama Autoprijevoza.

Inače, u nedjelju navečer bilo je burno i na sjednici Poglavarstva i ispred zgrade Poglavarstva. Vozači Autoprijevoza okupili su se ispred ulaza i bilo je verbalnih duela, a HSLS-ovim članovima Poglavarstva čak su upućivane i prijetnje. Zamjenik predsjednika HSLS-a Zoran Vujanović dao je ostavku na sve funkcije u stranci i u gradskoj vlasti, uz obrazloženje da to radi zbog neprincipijelnosti njegove stranke i ostalih stranaka iz koalicije.

Uz to, bilo je još najava ostavki nekih članova Poglavarstva, no to se nije dogodilo. Prva sinjska SDP-ovka Nataša Poparić, koja je ujedno tajnica Grada, nije željela komentirati hoće li koalicija opstati ili će doći do privremenih izbora.

- Mi ćemo biti zadnji koji ćemo razbijati koaliciju, a partnerima smo već rekli naše mišljenje i stavove o Autoprijevozu, koji su jasni - rekla je Poparić.

Ako padne Autoprijevoz, pao je Sinj

Predsjednik podružnice Sindikata vozača u Autoprijevozu, Ante Buljan, rekao je da radnici neće pristati na Jujnovićev povratak te istaknuo da je razočaran novim stavovima sinjskoga gradonačelnika.

- Ovdje se radi o kriminalu i mi ne možemo gledati nestajanje ove tvrtke. Ako padne Autoprijevoz, pao je i Sinj, pa neka se srami tko se sramiti treba - rekao je Buljan, dodavši da sinjski vozači dobivaju podršku kolega iz cijele Hrvatske, koji su u znak potpore voljni i blokirati promet.
IZVOR: JUTARNJI LIST

27.11.06