Ponedjeljak, 29.07.2019.

Sinj: Prosvjed mještana zbog bazne stanice

 
Tridesetak mještana Sinja danas u podne održalo jemirni prosvjed u prostoru bivše pekare u ulici Miljenka Buljana.

Prosvjed je održan kako bi se još jednom upozorila javnost, ali i nadležne institucije, kako se na tom području, bez ikakvih suglasnoti i dozvola, protivno GUP-u Grada Sinja, postavlja štetna bazna stanica.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Delmati dobili utakmicu, a Rimljani pobjednici

 

Udruga PKD Gaj Laberije organizirala je dana 28. srpnja 2019.g. ’14. Dan antike: Utakmica Delmata i Rimljana’.

Mimohod je počeo od hotela Alkar do stele Gaja Laberija u Vrličkoj ulici u Sinju, gdje je održan kratki govor o povijesti stele. Nakon toga je kolona preko Trga kralja Tomislava stigla do Trga dr. Franje Tuđmana. Nakon obraćanja izaslanika župana Splitsko-dalmatinske županije Damira Čarića i direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč, gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac svečano je otvorila program.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Željko Žrvnar pobjednik Alkarskog padobranskog kupa, ekipno slavila hrvatska reprezentacija

 
Alkarski padobranski kup u organizaciji Aerokluba Sinj, održan je na aerodromu Sinj 27. i 28 . srpnja 2019. Ovogodišnje natjecanje padobranaca u skokovima na cilj održano je u svom 29. izdanju što ga svrstava u jedno od najstarijih padobranskih natjecanja u Hrvatskoj i u širem okruženju.

Nastupilo je 11 ekipa, odnosno 44 natjecatelja iz Hrvatske (reprezentacija RH, Aeroklub Osijek, Krila Kvarnera, Croatia Zagreb, Graviton Split, Specijalna policija RH, Aeroklub Sinj) te iz inozemstva (Prijedor, Banja Luka, Bihać iz BiH, Podgorica, Nikšić iz Crne Gore, HSV Red Bull iz Austrije, Bielsko Biala iz Poljske).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR