Četvrtak, 29.04.2021.

Počinje proljetna deratizacijaU petak, 30. travnja djelatnici Likomed veterine započet će s izvođenjem proljetne deratizacije.

Akcija se planira provesti u narednim danima i postupkom će biti obuhvaćene sve kritične točke, kanali oborinskih voda, napuštene stare kuće, kanalizacijske šahte, kao i ostala mjesta za koja izvođač procijeni da predstavljaju potencijalna žarišta glodavaca ili smo dobili dojavu od građana na kojim se mjestima viđaju u većem broju.
Deratizacija će se provoditi antikoagulantima I i II generacije na bazi bromadialona, difenakuma i brodifakuma.

Mole se građani da izložene mamce ne diraju i ne premještaju, da onemoguće djeci i kućnim ljubimcima pristup izloženim mamcima.

U slučaju vremenskih neprilika akcija će se odgoditi i po stabilizaciji vremena nastaviti.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izabrani novi članovi Malog vijeća Društva profesora hrvatskog jezikaBranimir Romac, predsjednik  Društva profesora hrvatskog jezika  obavijestio nas je kako su na prvom Saboru Društva profesora hrvatskoga jezika u godini 2021. izabrani novi članovi Maloga vijeća.

Za tajnicu Društva jednoglasno je izabrana Ankica Pokos. Uz postojeće članove, u Malo vijeće jednoglasno su izabrane Marija Rakić Mimica i Andrijana Prlić-Lovrić.

Romac je izrazio zahvalnost ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravki Brezak Stamać koja se gorljivo zauzela da se 2021. godina proglasi ‘Godinom Marka Marulića’.

Uputio je i osobitu zahvalnost Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku Hrvatskoga sabora, što je promptno reagirao pa je 9. travnja otvorena i zaključena rasprava kojom je sa 118 glasova jednoglasno podržana inicijativa Društva profesora hrvatskoga jezika i Agencije za odgoj i obrazovanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR