Subota, 28.03.2015.

U Sinju otvoren 10. nacionalni sajam pršutaU Sinju je danas otvoren 10. nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda.
Na Sajmu se predstavlja 58 izlagača, a osim proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i BiH, izložene su i ostale delicije: sir, maslinovo ulje, soparnik, uštipci, vino te autohtoni suveniri i rukotvorine žena s područja Cetinskog kraja. Dvodnevna manifestacija održava se u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj i suorganizaciji grada Sinja i županije Splitsko-dalmatinske, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te uz pokroviteljstvo  Ministarstva poljoprivrede i poduzetništva.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tko ima veće srce – Zadar, Rijeka ili Sinj i Cetinska krajina?

Večeras u 20 sati na prvom programu HRT-a nastavlja se natjecanje trećeg kruga glazbenog showa The Voice, u kojem se bira najljepši glas Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Galeriji Galitovoić otvorena izložba Udruge Srma

Danas je u Galeriji Galiotović u Sinju otvorena izložba radova polaznica tečajeva keramike, aranžiranja, oslikavanja stakla i salvetiranja.
Na izložbi su predstavljeni radovi nastali na tečajevima koji su se održavali od siječnja do ožujka ove godine u Udruzi Srma. Cilj radionica je bio povećati zapošljivost nezaposlenih žena stjecanjem vještina kroz program neformalnog obrazovanja. Tečajeve je organizirala Udruga Srma kao partner na projektu ‘Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicama’. Izložba je otvorena do 1. travnja, a može se pogledati u vremenu od 9 do 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Subota, 28. ožujka
Rukomet
2. HRL-jug (m), 18. kolo:
Trilj PV – Dubrovnik
Kamičak – Solin

2. HRL-jug (ž), 16 kolo: Hoteli Makarska – Sinj

Odbojka
2. HOL-jug, 16. kolo: 19,00 h: Sinj – Šibenik (PETAK)

Nedjelja, 29. ožujka
Košarka
A-1 liga, LZP 6. kolo: 19,00 h: Cedevita – Alkar

Nogomet
Treća HNL-jug, 23. kolo:
16,00 h: Jadran LP – Junak
16,00 h: Hrvace – Neretva

1. ŽNL, 18. kolo: 16,00 h: Sloga – Tekstilac

Borilački sport
20,00 h:Piccadilly Sinj Fight Night

IZVOR: WWW.FERATA.HR