Četvrtak, 20.12.2012.

Održana konferencija Udruge 'Srma'

Udruga 'Srma' održala je danas konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli rezultate svog projekta 'Mjesni odbori – generatori ravnomjernog lokalnog razvoja'. Konferenciji su nazočile predsjednica 'Srme' Snježanka Jadrijević i suradnica pri projektima Dijana Filipović Grčić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana akcija čišćenja Kamička.

U srijedu 19.12.2012.g. u Sinju je održana akcija čišćenja Kamička. 16 osoba sudjelovalo je u blagdanskom uređenju ovog prelijepog sinjskog vidikovca.  Cilj akcije je bio je uređenje sinjske utvrde za božićno-novogodišnje blagdane i ukazivanje mjerodavnima na potrebu hitne sanacije satne kule čijem krovu prijeti urušavanje.
...

Izvještajna skupština Udruge '4+'

Sutra u 19 sati u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, kapela Posljedne večere, održati će se Godišnja izvještajna skupština Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskoga kraja.
Na dnevnon redu skupštine naći će se izviješće o radu od Udruge za razdoblje od kolovoza 2011. do prosinca 2012. godine, financijsko izvješće te plan rada za 2013. godinu.
Iz Udruge pozivaju sve članove, simpatizere, predstavnike vjerskog i društvenog života, predstavnike udruga i sve ljude dobre volje, da svojom nazočnošću uveličaju ovaj skup.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Maršal izdao album prvijenac!

Sinjski hard rock band Maršal objavio je svoj album prvijenac 'Revolt'! Album je objavljen pod etiketom izdvačke kuće Dancing Bear.
Članovi 'Maršala' Josip Horvat, Pavle Ćosić, Vlado Jurišić, Filip Čović i Jerko Kovačić od danas su ponosni vlasnici CD-a na kojem se nalazi 14 pjesama. Sve pjesme autorski potpisuju članovi benda, uključujući i bivšeg člana Bruna Vujanovića koji je zaslužan za tekstove. Jedni su od rijetkih koji sviraju beskompromisni hard rock nabijen jakim emocijama.
Svi ljubitelji hard rocka album 'Revolt' u Sinju će moći kupiti od slijedećeg tjedna u knjižari 'Axel', a svi oni koji svirku 'Maršala' žele čuti uživo, mogu to učiniti sutra u Clubu Babilon u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Audicija na Hit radiju

Sinjski Hit radio organizira audiciju za honorarne spikere - voditelje programa.
Audicija će se održati u subotu, 22. prosinca 2012. s početkom u 10 sati, u Domu mladih u Sinju.
Zainteresirani, do tada, moraju u prostorije Hit radija dostaviti prijavu s životopisom.
Audicija na Hit radiju bit će provedena kroz čitanje i pisanje vijesti, te kratki razgovor.
Dodatne informacije mogu se dobiti na GSM: 099 737 04 09.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra premijera 'Božićne bajke'

Sinjsko pučko kazalište u gradskom kinu sutra će izvesti premijeru drame Mate Matišića 'Božićna bajka'.

Priča je to o emotivnom susretu dvoje gastarbajtera iz istog sela koji se susreću poslije 30-tak godina i koji kroz priču otkrivaju najintimnije trenutke svog života. 'Božićna bajka' je jedna od prvih Matišićevih tekstova, dosta nabijena emocijama koje i u smiješnim situacijama na gube svoju snagu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR