Srijeda, 20.01.2021.

Sinj: Počelo testiranje maturanata na koronavirus


U Splitsko-dalmatinskoj županiji počelo je  testiranje 1.500 maturanata na koronavirus. Testiranje se odrađuje  brzim antigenskim testovima, a na taj način bit će provjereno stanje te populacije nakon praznika.
Među odabranim školama u prvom valu testiranja su i srednje škole s područja Sinja. Danas je testiranje provedeno u SSS Bana Josipa Jelačića, a sutra 21. siječnja antigentsko testiranje bit će za maturante Gimnazije Dinka Šimunovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ŠRS SDŽ nastavlja sa zamjenom ribičkih uvjerenja


Športsko ribolovni savez Splitsko-dalmatinske županije nastavlja sa zamjenom ribičkih uvjerenja.
Zamjena uvjerenja obavlja se u sjedištu ŠRS SDŽ u Sinju, na adresi Petrovac 2 i to u nedjelju, 24. siječnja, od 10 do 13 sati.
Ribiči koji pristupe zamjeni uvjerenja sobom obvezno trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB broj (ukoliko se ne nalazi na osobnoj iskaznici), uvjerenje o položenom ribičkom ispitu i naknadu propisanu za zamjenu uvjerenja u iznosu od 100 kuna. Posebno je propisano da s maloljetnom osobom koja je položila ribički ispit, a još nema navršenih 16 godina života, na zamjenu obvezno treba doći i zakonski zastupnik (roditelj) ili skrbnik kako bi potpisao potrebnu suglasnost.
Zbog epidemioloških mjera, svi koji dolaze u prostorije ŠRS trebaju imati zaštitnu masku.
‘Sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu,  Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, svaki ribič koji od 1. siječnja 2021. godine bude uzimao godišnju ribolovnu dozvolu u pojedinog ovlaštenika ribolovnog prava – ribolovne udruge, obvezno mora posjedovati novo Uvjerenje o položenom ribičkim ispitu. Županijski ribolovni savezi ovlašteni su vršiti zamjene ribičkih uvjerenja te stoga i ŠRS SDŽ radi na zamjeni uvjerenja koje moraju imati svi članovi športsko ribolovnih udruga prilikom ishodovanja godišnjih dozvola za športski ribolov’, ističe u dopisu predsjednik ŠRS SDŽ Teo Dujmović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR