Petak, 17.08.2018.

Danas počinju 63. Dani Vučkovića dječje alke


Natjecanjem za Baru danas u 18 sati službeno počinju 63. Dani Dječje Alke Vučkovića.
Dok 18 malih alkarića svakoga dana u poslijepodnevnim satima trče od koštele niz ulicu prema alki, pripremajući se za nadmetanja, oni stariji, svaki na svojim zadaćama, provode posljednje pripreme kako bi Vučkovića fešta bila organizirana onako kako to i priliči.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alka – ples slobode


Sutra, 18. kolovoza na južnim zidinama tvrđave Stari grad održat će se plesni performans ‘Alka – ples slobode’.
Projekt ‘Alka – ples slobode’ spektakularan je spoj umjetnosti, ljudske vještine i kulturne baštine. Vertikalni ples vrlo je uzbudljiva i efektna forma suvremenog plesa u kojoj umjetnici, plesači, nastupaju u zraku, uz potporu penjačkog užeta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glazbene večeri na utvrdi Kamičak


Zahvaljujući bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, kao i nizu raznolikih kulturnih zbivanja, Sinj i Cetinska krajina već su se odavno zlatnim slovima urezali na turističku kartu Hrvatske. Zahvaljujući težnji za održivim turizmom, suživotom pažljivo osmišljenih aktivnosti u kojima podjednako uživaju i domaćini i gosti, manifestacije u alkarskom gradu uvijek plijene pozornost i privlače sve brojniju publiku. Jedno od takvih događanja su i Glazbene večeri na utvrdi Kamičak.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR