Srijeda, 17.03.2010.

Broj nezaposlenih u Cetinskom kraju raste iz dana u dan

Broj nezaposlenih u Cetinskom kraju raste iz dana u dan. Iako još nisu objavljeni službeni rezultati Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s današnjim danom u evidencijama ispostava u Sinju i Trilju evidentirano je 4405 nezaposlenih.
Na području koje pokriva sinjska ispostava Zavoda posao traži  3469 nezaposlenih, a u triljskoj 936. U odnosu na kolovoz 2008. godine, od kada je nezaposlenost počela rasti, do danas je broj nezaposlenih porastao za gotovo 1500, odnosno za 33%.

"Susreti s književnikom“

Književnik Jadranko Bitenc, čiji je roman za djecu “Twist na bazenu”, uvršten u program školske lektire za 6. razred, danas je posjetio dvije sinjske osnovne škole: Ivana Mažuranića na Hanu i fra Pavla Vučkovića u Sinju, u kojima su održani „Susreti s književnikom“.

www.os-ivan-mazuranic-han.hr

Kronika 93

Zbog neodržavanja, sinoć nakon 20 sati došlo je do zapaljenja dimnjaka u stambenoj zgradi na Bazani. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je materijalna šteta.

Obavijest

Zbog radova se, do 21.ožujka, za sav promet povremeno zatvara dio županijske ceste 6082 dionica HAN-OTOK. Sudionici u prometu upozoravaju se na pojačan oprez i poštivanje  privremene prometne signalizacije te korištenje alternativnih pravaca.

Prva galopska priredba na sinjskom Hipodromu održat će se 20. lipnja

Prva galopska priredba na sinjskom Hipodromu održat će se 20. lipnja, u organizaciji Galopskog kluba Vreba Hrvace, potvrđeno je to na sastanku novog Izvršnog odbora Galopskog saveza Hrvatske. Sastanak je održan jučer u Zagrebu. Podsjetimo, ovogodišnja galopska sezona počet će 5. travnja na zagrebačkom Hipodrom

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.
Na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, zbog odrona vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom.
Danas od 8 do 18 sati, na autocesti A 1 bit će zatvorene lijeve cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok (u smjeru Zagreba), a vozi se dvosmjerno desnom tunelskom cijevi (u smjeru Splita).
IZVOR: HAK