Sport

30. kolo 2. HNL Vinogradar-Junak 3:1

U subotu, 28.05.2011. u mjestu Danilo kod Šibenika organiziran je tradicionalni dječji nogometni turnir za djecu 2001. godište i mlađe. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz cijele Hrvatske, a igralo se u četiri skupine po tri ekipe. Nogometaši NK Junak Sinj, s trenerom Petrom Govorušićem, osvojili su treće mjesto i zasluženo dobili pehar. Važno je naglasiti da su naši mladi Junakovci u svojoj skupini bili prvi. Pobijedili su NK Dinamo Zagreb 4:0 i domaćina NK Danilo 3:0. U polufinalu su izgubili 2:1 od ekipe NK Varaždin, a u borbi za treće mjesto, nakon izvođenja penala, dobili su ekipu NK Otok Murter rezultatom 3:2. Ovo je još jedan dokaz da će grad Sinj i u budućnosti, uz ovakve mlade igrače i perpektivne trenere, imati dobru nogometnu momčad.


U organizaciji Aerokluba 'Sinj' na sinjskom zračnom pristaništu održano je natjecanje u akrobatskom letenju radio upravljanim modelima. Na natjecanju su sudjelovali modelari iz Zagreba, Velike Gorice, Zadra, Splita i Sinja.
U kategoriji F3A – osnovni, najbolji je bio Marin Dražić iz Aerokluba Zadar, drugo mjesto osvojio je David Petrina iz MAK Velika Gorica, dok je treći bio Nikola Matešić iz Zadra. Sinjanin Tomislav Ezgeta osvojio je 6. mjesto.
U kategoriji E3M sva tri prvoplasirana modelara dolaze iz Velike Gorice. Pobjednik je Adam Petrina, drugoplasirani je Antun Meić, dok je treće mjesto osvojio Marko Meić.


U labinskoj Sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažine od 26.-29. svibnja 2011. održano je četverodnevno Prvenstvo Hrvatske u rukometu za djevojčice rođene 1998. godine i mlađe. Nastupilo je petnaest ekipa koje su u prvoj fazi natjecanja, u tri skupine po pet, igrale jednostrukom bod sustavom, a nakon toga na osnovi plasmana, u pet skupina po tri, za konačni poredak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanke su igrale u grupi C, gdje su sa tri pobjede i jednim porazom zauzele 2. mjesto.
Rezultati u grupi:
SINJ - LIBURNIJA-MATULJI 14:16 (5:12)
TVIN TRGOCENTAR - SINJ   12:20 (5:11)
SINJ - RUDAR             20:8 (10:4)
ARENA - SINJ             14:21 (6:13)

Sinjanke su dalje nastupile u grupi za razigravanju od 4. do 6. mjesta. Pobjedama u obje utakmice osvojili su 4. mjesto

Rezultati:
SINJ – MURVICA 20:17 (13:8)
MAKARSKA - SINJ 15:21 (6:11)

Prvo mjesto osvojila je ekipa Podravke iz Koprivnice, koja je u razigravanju pobjedila i ekipu Vinodola i Liburnija Matulji.

U najbolju sedmorku turnira kao najbolji srednji vanjski izabrana je Sinjanka Matea Pletikosić.

Sastav ŽRK SINJ (u zagradama ukupan broj golova): Nikolina Tomašević, Kristina Buljan, Matea Pletikosić (30), Katarina Jukić (21), Lea Poljak (2), Matea Radonja (22), Matea Mažurin (20), Zorana Pavić, Ivana Runje (4), Karmen Ćurković, Mirela Romić, Marinela Buljan, Manuela Runje (18) i Mirna Golem.

Trenerica Ljiljana Borozan nam je kazala: 'Ova ekipa je mogla i trebala proći i bolje. Međutim, imajući u vidu sistem natjecanja kao i sastav grupa, na kraju ipak moramo biti zadovoljni i sa četvrtim mjestom. Nama se desilo da smo bili u istoj grupi sa ekipom Liburnija Matulji (prošlogodišnji prvak Hrvatske u tom uzrastu) i da smo s njima igrali prvu utakmicu (u 15 sati) nakon našeg sedmosatnog putovanja. Vrlo loše smo odigrali prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu uspjeli smo srediti redove, ali nam je bilo premalo vremena za totalni preokret. Sa tom izgubljenom utakmicom nismo mogli osvojiti prvo mjesto koje je vodilo u razigravanje za prvaka i medalje, bolje rečeno nismo imali prava na kiks, sve ostale utakmice rješili smo uvjerljivo u svoju korist. Mogu se pohvaliti da nam je ekipa prikazala najbrži i najefikasniji rukomet i da, ako se stvari budu normalno odvijale, za ovu generaciju u budućnosti nema problema.'

IZVOR: WWW.FERATA.HR

30.05.11