Ponedjeljak, 15.03.2010.

Obavijest

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja od 08. ožujka 2010.godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2010. godinu. Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi , zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti. Sredstva za financiranje Javnih radova osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj. Prijave i informacije mogu se dobiti u sobi br.29 u Gradskoj upravi. Rok za prijavu kandidata traje od 15. ožujka do 02. travnja 2010.godine.

Izložba fotografija 126. brigade

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića na Hanu sutra, 16. ožujka, u 10,30 sati bit će otvorena izložba fotografija 126. brigade. Izložba će biti postavljena u predvorju škole, a moći će se razgledati narednih nekoliko dana. Organizatori su Udruga veterana 126. brigade i Osnovna škola u Hanu.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

U srijedu, 17. ožujka, od 9,00 do 13,00 u zdravstvenoj ambulantui u Dicmu održat će se akcija darivanja krvi. Organizatori su Crveni križ Sinj i Klub DDK Dicmo.

Obavijest

Gradonačelnik Grada Sinja, sa svojim zamjenicima, dana 18. ožujka 2010. godine(četvrtak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja u 16.00 održat će sastanak s poljoprivrednicima na temu:
Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja

Slab potres osjetio se jučer na sinjskom području

Slab potres osjetio se jučer, 14. ožujka, u 14,56 sati na sinjskom području. Epicentar je bio 20-ak kilometara istočno od Sinja, uz samo granicu sa BiH. Magnituda je bila 2 stupnja prema Richteru a intezitet u epicentru III stupanja Mercallijeve ljestvice. S obzirom na jačinu potres nije mogao izazvati nikakva oštećenja.

Učenici OŠ Kamešnica iz Otoka nastavu pohađaju u prvoj smjeni

Učenici OŠ Kamešnica iz Otoka od jutros nastavu pohađaju u prvoj smjeni. Proteklih osam mjeseci trajali su radovi dogradnje škole, u što je uloženo oko 8,5 milijuna kuna. Sredstva je osiguralo Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i sporta, preko projekta Svjetske banke, a izradnju su potpomogli županija Splitsko dalmatinska i općina Otok.

Obavijest

Zbog velikog interesa akcije Kluba žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Sinj edukacija o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda održat će se sutra, 16. ožujka i u utorak 23. ožujka. 
Cijena ultrazvučnog pregleda dojke je 70 kuna. Akcija će se održati u prostorijama SDP-a u Sinju. Prijave i informacije na tel. 821–121 od 10,00 do 12,00.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,00 sati prikazivat će se fantastično – avanturistički, obiteljski film “Alisa u zemlji čudesa”.

Sport

Junak nije uspio ostvariti pozitivan rezultat na svom terenu. Sva tri boda iz Sinja odnio je Hrvatski Dragovoljac pobjedom 2-1. Junak je i dalje pri dnu ljestvice s 18 bodova, a slijedeći susret je u subotu u Vukovaru.

Hrvace su konačno došle nakon dužeg vremena do potpunog uspjeha, na svom terenu pobijedile su Dinaru 3-0.

U susretima 4. HNL jug skupina Split, OSK je na svom terenu pobijedio Gusara iz Komina 4-0, dok su Glavice poražene od Vala u Kaštel Starom 0-2.

Sinjski Tekstilac je u natjecanju Županijske lige bio uspješan na gostovanju. Na Supetru Sinjani su pobijedili domaći Jadran 2-1. Zanimljiv susret odigrale su Čaporice koje su Trilju s Jadranom iz Tučepa igrale 2-2.


Košarkaši triljske Cetine izgubili su sinoć u Zadru od Jazina u utakmici A 2 lige 74:84.U istom natjecanju u petak je Alkar slavio u Sinju protiv Mislava 85-63. Do kraja natjecanja ostala su dva kola, a u tom posljednjem kolu u Sinju igraju Alkar i Cetina.

Rukometna subota ponudila je dosta neizvjesnosti i polovičan uspjeh. Trilj Pršuti Voštane nije uspio doći do važnih bodova za ostanak u natjecanju Prve Dukat lige. Poraženi su od pulske Arene 23-26. S druge strane sinjski Kamičak niže pozitivne rezultate i sada je na trećem mjestu druge lige. U ovom kolu slavili su u svojoj dvorani protiv Biograda 25-24.

Odbojkašice Sinja bile su uspješnije od Makarske u susretu druge odbojkaške lige i pobijedile 3-2 u setovima.

Nakon što je izabrano novo vodstvo Galopskog saveza Hrvatske na skupštini održanoj u subotu, sutra, 16. ožujka, će se sastati novi Izvršni odbor kako bi definirao program za ovu godinu. Ono što je poznato galopska sezona otvara se 05. travnja u Zagrebu, a prva priredba u Sinju je u organizaciji GK Vreba 20. lipnja.

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni.
Mjestimice mokrih kolnika ima u Lici i na sjeverozapadu zemlje.

Zbog redovnog održavanja tunela Mala Kapela, na autocesti A 1, promet će danas do 18 sati ići jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, zbog odrona vozi se naizmjence jednim kolničkim trakom. ...