Srijeda, 7.07.2010.

"Klape Gospi Sinjskoj"

Uoči Alke i Velike Gospe u Sinju će se, 6. kolovoza, održati 2. festival posvećen Gospi pod nazivom «Klape Gospi Sinjskoj».
Jedanaest renomiranih klapa izvest će po dvije skladbe, i to po jednu novouglazbljenu i jednu izvornu pučku pjesmu, kazao je član organizacijskog odbora Mojmir Čačija.
Prošlogodišnja pobjednica festivala Klapa Sinj ove godine neće sudjelovati u natjecateljskom dijelu, već će zabavljati publiku za vrijeme prebrojavanja glasova.
Festival «Klape Gospi Sinjskoj» koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, je humanitarnog karaktera. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Fondu Gospe Sinjske za pomoć studentima slabog materijalnoga stanja.
Ulaznice će biti u prodaji za 10–tak dana, u Splitu, u crkvi Gospe od Zdravlja, a u Sinju na samostanskoj porti te u knjižarama Axel i Duga.

Gradonačelnik Ivica Glavan potvrdio je za Hit radio kako se privode kraju pregovori oko potpisivanja sporazuma o koaliciji

Gradonačelnik Ivica Glavan potvrdio je za Hit radio kako se privode kraju pregovori oko potpisivanja sporazuma o koaliciji nezavisne liste dr. Jadrijevića, SDP-a i nezavisnkog vijećnika Miroslava Baraća. Potpisivanje sporazuma, kaže gradonačelnik, bit će uskoro.
Potpisivanjem koalicijskog sporazuma nezavisna lista dr. Jadrijevića i gradonačelnik Glavan osigurat će većinu u Gradskom vijeću.
Uz svojih 6 vijećnika, imat će glasove tri vijećnika SDP-a i nezavisnog Baraća, koji je kazao kako je bez komentara do daljnjega.

Obavijest

Nakon drugog kruga ljetnog upisnog roka u sinjskim školama ostao je minimalan broj slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku.
U Franjevačkoj gimnaziji slobodna su još tri mjesta u odjelu klasične gimnazije. Učenici koji su u drugom krugu predali prijavu nisu primljeni jer nemaju dovoljan broj bodova za upis u gimnaziju.
U Tehničkoj industrijskoj školi slobodna su dva mjesta u stolarima.                                                                
Prijave za upis u jesenskom roku primat će se u kolovozu. Za sada nema službenih podataka o broju djece koja su nakon dva kruga ljetnog upisnog roka ostala neupisana

Glavni odbor Matice hrvatske dodijelio je sinjskom ogranku Matice nagradu Ivan Kukuljević Sakcinski

Glavni odbor Matice hrvatske dodijelio je nagradu Ivan Kukuljević Sakcinski, za najbolje djelo što ga objavi ogranak Matice hrvatske.
Prvu nagradu dobio je sinjski ogranak Matice za djelo: Arheološka zbirka Franjevačkog samostana u Sinju, u izdanju ogranka Matice hrvatske Sinj i Franjevačkog samostana, grupe autora. Nagrada se dodjeljuje svake dvije godine. Natječajem su obuhvaćeni svi ogranci Matice hrvatske u domovini i inozemstvu, a ovo je prvi put da je dodijeljena sinjskom ogranku.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,45 sati počinje prikazivanje animiranog filma “Shrek”

Obavijest

Zbog radova za sav promet i danas, 7. srpnja, će povremeno biti zatvarana brza cesta Solin-Klis i to od 18,00 do 18,30 i 21,00 do 21,30. Obilazak je starom kliškom cestom, na kojoj su u tijeku radovi zbog čega je potreban dodatan oprez vozača.

Sport

Donosimo rezultate odigranih utakmica turnira na male branke:
Portal - B 53 4:3
Nije bitno - Mesari 2:4
CB Roda - Neredni 1950 2:6
Markiša - Vuvuzele 0:6

Parovi za danas, 7. srpnja:
19:00 Bili konji - Hazarder
19:45 Fantazija - Cmont
20:30 Rio sport - Brnaze
21:15 CB Ozzy - CB Most
22:00 Torcida Otok - Nestali za 60 sekundi

Stanje na cestama

Zbog bure Paškim mostom i Jadranskom magistralom između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu). Na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 60 km/h zbog olujnih udara bure. Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na vijaduktu Bukovo.
IZVOR: HAK