Lana Klapež pobjednica 12. festivala ‘Mikrofon je vaš’ u Košutama


Lana Klapež pobjednica je 12. festivala ‘Mikrofon je vaš’, kojeg je u sklopu proslave Dana Košuta i svetkovine Presvetog Srca Isusova u Košutama organiziralo Društvo ‘Košuta’. Lana je pjevala pjesmu ‘Moja mama’. Drugo mjesto je osvojila Hana Bakić, a treće Marijeta Krnjača.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hodočašće osoba s invaliditetom Gospi Sinjskoj


Udruga osoba s invaliditetom Sinj i ove godine, u suradnji sa Svetištem i Župom Gospe Sinjske, organizira Hodočašće osoba s invaliditetom Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
Hodočašće se organizira za sve osobe s invaliditetom s područja Dalmacije, a održat će se u subotu, 2. srpnja. Sveta misa bit će služena u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 10 sati.

Program Hodočašća:
– 09:45  Procesija i Sveta Misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske
– obilazak muzeja Cetinske krajine – Sinj
– 13:00  ručak u Trilju – restoran „Blizanci“
– 14:00 – 16:00 druženje

Iz UTIS-a mole sve osobe s invaliditetom koje žele prisustvovati ručku da se jave do 27. lipnja putem telefona 021/660-070 i 095 393 8088 ili osobnim dolaskom u prostorije Udruge na adresi Luka 15 u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ljetna škola kickboxinga u KBK Kula


Ovog ljeta u organizaciji Kickboxing kluba Kula Sinj provodi se ljetna škola kickboxinga za djecu. Škola će se provoditi u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna, a djeci će se pokušati što više približiti pojam kickboxinga i borilačkih sportova.
Uz zanimljive treninge djeca će imati i organizirane izlete, kampiranja, predavanje i radionice. Cilj projekta je da djeca ostanu aktivna preko ljeta, nakon završetka škole i svih ostalih aktivnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Torcida Otok prvi polufinalist turnira u Košutama


Memorijalni turnir ‘Siniša Zubac’ koji se igra na SC Barovine u Košutama ide prema svome završetku.
Sinoć su odigrane dvije utakmice. U prvom susretu Studio Vibe pobijedio je ekipu Duci Ducati 7-4. Zatim je uslijedio pravi nogometni spektakl. U ogledu tko će u polufinale Torcida Otok BZ Planina s 3-2 pobjedila je AŠ Xenon. Otočani čekaju boljeg iz susreta CB Latina Car Wash Trilj i Prijevoz Iskopi Magi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

MO Glavice poziva na proslavu blagdana sv. Ivana i Dana sela Glavice


Mjesni odbor Glavice poziva sve ljude dobre volje na proslavu blagdana sv. Ivana Krstitelja i Dana sela Glavice.
Proslava će se održati služenjem sv. mise u četvrtak, 23. Lipnja s početkom u 18 sati na novoobnovljenom sportskom igralištu na Planici te memorijalno – humanitarnim nogometnim turnirom “Goran Vučić”. Turnir se igra u organizaciji Udruge INITIUM te suorganizaciju Udruge 2. bojne ‘CRO ANGELS’, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gotovo 200 planinara noćnim usponom savladalo Troglav i dočekalo izlazak sunca


U subotu u večernjim satima počelo je okupljanje u planinarskom domu na Vrdovu, u početku laganije, ali kako se bližio polazak prema Troglavu tako je počeo pristizati i sve veći broj planinara željnih avanture i druženja. Dok se brojka povećavala, u domu se osjetila ta atmosfera i uzbuđenje prije polaska što je zapravo i jedan od ciljeva ovako velikih okupljanja.
Oko 23.30 sati predsjednik PD ‘Sveti Jakov Bitelić’ Dražen Buljan uputio je par prigodnih riječi prisutnima, isto tako i pozvao sudionike da se drže uputa vodiča i brinu o vlastitoj ali i sigurnosti drugih sudionika. Velike su bile ambicije i želje svih sudionika dočekati taj izlazak sunca na Troglavu, a ovi prizori nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Čaroban je taj izlazak, i na sreću, držali su se rasporeda i planinari i sunce pa su uspjeli uhvatiti to svitanje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje 1. Memorijalno-humanitarni turnir ‘Goran Vučić


U ovo ljetno vrijeme sve je više malonogometnih turnira koji se održavaju diljem Cetinskog kraja. Jedan takav svoj premijerni početak imat će turnir u Glavicama Gornjim, na ŠC Planica.
Naime, u organizaciji Udruge INITIUM, uz suorganizaciju Udruge 2. bojne ‘CRO ANGELS’, a pod pokroviteljstvom Grada Sinja održava se 1. Memorijalno-humanitarni turnir ‘Goran Vučić’ Glavice 2022.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak i Jadran pobjednici turnira ‘Triljski branitelji 2022.’


Od 17. do 19. lipnja na ŠRC Zdenko Pavela-Cato u Čaporicama odigran je 15. memorijalni turnir ‘Triljski Branitelji’. Na turniru je sudjelovalo 18 ekipa u kategorijama 2011. godiše i mlađi te 2013. godiše i mlađi. Odigrane su 32 utakmice u kojima je postignuto 80 pogodaka.
U kategoriji 2013. i mlađi prvo mjesto osvojio je HNK Jadran KS u finalu svladavši NK Junak rezultatom 1:0. U borbi za treće mjesto između NK Osk i NK Imotski 1991 pobijedio je NK Imotski 1991 rezultatom 2:1.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Košute: U derbiju kola Buš uspješniji od Sv. Jakova


Kako se približava završni tjedan Memorijalnog malonogometnog turnira ‘Siniša Zubac’ Košute 2022. sve je zanimljivije na igralištu Barovine. Sinoć su odigrane tri utakmice, a poslastica večeri bio je ogled 1 između ekipa Sveti Jakov Dicmo i Momentum Buš. Na kraju semafor je pokazivao 3:0 za Momentum Buš.

U preostala dva susreta večeri igrani su polufinalni susreti djece:
Košute – MNK Skalice 0-2
NK Čaporice Trilj – Mesnica Simunić 3-0

Večeras su na rasporedu tri susreta:
19:00 Maslina – Fast Food Lasta Dicmo (veterani)
20:00 MNK Trilj – Almont Gasta i Blue (veterani)
21:00 CB Dijamant – MNK Gardun (1/8)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Uplešimo u ljeto’: Ferali organiziraju humanitarni koncert/plesnjak


Udruga Sinjski ferali, povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21. lipnja te svog petogodišnjeg rada, organizira koncert/plesnjak humanitarnog karaktera naziva ‘Uplešimo u ljeto’.
Koncert će se održati na košarkaškom igralištu ‘Mladen Pavić Kembo’, u utorak, 21. lipnja s početkom u 21 sat, a bit će podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu svirat će grupa ‘After fire’, do 23 sata, a u drugom DJ Chanovski, koji će svirati sve do 2 sata ujutro, 22. lipnja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR