Četvrtak, 6.05.2021.

Nema vijesti ovog datuma

Najava Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja


Grad Sinj i ove godine dodjeljuje potpore poljoprivrednicima s područja Grada Sinja, a za tu namjenu osigurano je 700.000,00 Kuna u proračunu Grada Sinja za 2021.g. Javni poziv biti će objavljen dana 13.05. 2021.g. (četvrtak).
Grad Sinj objavljuje ovu najavu Javnog poziva kako bi svi zainteresirani poljoprivrednici pravovremeno prikupili svu potrebnu dokumentaciju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Polaznici Ratne škole Ban Josip Jelačić u radnom posjetu Županiji


Zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik UO za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić, u ime Splitsko-dalmatinske županije, te zamjenik gradonačelnika Nino Vela i pročelnica Ureda gradonačelnika, u ime Grada Splita, primili su 4. svibnja polaznike 23. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić.

Škola je u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’, a u okviru ovogodišnjeg studijskog putovanja njen načelnik brigadir Mijo Kožić domaćinima je predstavio 17 polaznika, među kojima su bili i časnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

S obzirom da je posjet bio radnog, nastavnog karaktera, zamjenici župana i gradonačelnika polaznike su upoznali s radom županijskog i gradskog stožera civilne zaštite, kojem su na čelu, s naglaskom na aktivnosti u svezi pandemije Covida-19. Iznijeli su i podatke o pripremi turističke sezone, kampanji Stay safe in Croatia, strukturi gospodarstva, demografskim kretanjima te korištenju fondova Europske unije.

Odgovarajući na upite polaznika, zamjenik župana Luka Brčić posebno je istakao sve ono što Županija radi kako bi poboljšala životne uvjete stanovnika u ruralnim područjima, od projekta Tu je tvoj dom, infrastrukturnih zahvata do niza drugih poticajnih demografskih i gospodarskih mjera.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert Ive Tikvice i Domagoja GuščićaU četvrtak, 6. svibnja u Galeriji Sikirica koncert će održati Ivo Tikvica na klarinetu i Domagoj Guščić na klaviru.

Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan. Program koncerta pročitajte OVDJE.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje svibnja – mjeseca zaštite od požara i Dana vatrogasacaNa području Grada Sinja operativno djeluju DVD-Sinj i JVP Sinj u kojima djeluje 50-tak operativnih vatrogasaca i koji raspolažu s 15 vatrogasnih vozila, smješteni u modernom vatrogasnom domu.

Zbog epidemiološke situacije, obilježavanje mjeseca zaštite od požara i Dana vatrogasaca svedeno je na najnužnije. Danas su vatrogasci položili vijenac za sve preminule vatrogasce na centralni križ na gradskom groblju Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osnovna škola Marka Marulića u Sinju dobila vanjsku učionicu


U dvorištu Osnovne škole Marka Marulića u Sinju, u hladovini školskih borova, izgrađena je vanjska učionica.
V.d. ravnatelja Marko Križanac kaže kako je izgradnja vanjske učionice bila spontana ideja, detalj koji je trebao upotpuniti vanjski sadržaj školskog dvorišta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stipe Perić izabran za dopredsjednika Nogometnog saveza ŽSDNa nedavno održanoj Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Splitsko dalmatinske županije predsjednik Junaka Stipe Perić izabran je za jednog od dopredsjednika NSŽSD-a…

Novi mandat na čelu Saveza dobio je Marko Erceg za kojeg je glasovala velika većina delegata, ali važno je za napomenuti da su protiv bili Hajduk, Vinjani i Mosor Žrnovnica, dok je Sloga iz Mravinaca bila suzdržana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Druga ŽNL: Glavice i Tekstilac napadački za pet


Prilično raspucano bilo je u 17. kolu prvenstva Druge ŽNL…
Prava golijada viđena je u Vrlici gdje su gostovale Glavice. Domaćin je nakon prvog dijela imao vodstvo od 3:1, da bi u nastavku Glavičani preokrenuli te s četiri nova gola slavili rezultatom 5:3. Za domaće su strijelci bili Vicić, Ćurak i Tomić, dok su za goste pogađali Poljak, Gugić (2) i Matas (2).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Oslabljeni Alkar lak plijen za CibonuCibona je rutinski odradila utakmicu protiv Alkara koji je odigrao i dobro s obzirom na ogroman broj izostanaka…

Cibona – Alkar 81:64 (19:17, 24:13, 16:20, 22:14)

Zagreb – KC Dražen Petrović

Suci: Bojan Kruljac, Nikola Perlić, Mladen Vukojević

Cibona: Vujović (10), Radovčić (6), Planinić (4), Marić (8), Mustapić, Buljević (9), Novačić (14), Prkačin, Gnjidić (4), Branković (10), Drežnjak (16), Nakić.

Alkar: Echols (20), Granić (8), Mandalinić, Kučan (7), Putnik (3), Varence (8), I. Vučić (14), H. Vučić (4).

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Lucija Vudrag: Jedva čekam da s radom počne Srednja glazbena škola u SinjuU emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovala Lucija Vudrag – mlada gitaristica Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj, Područnog odjeljenja Trilj.

Ova mlada 16-godišnja glazbenica, koja je i odlična učenica Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, osvojila je brojne nagrade na raznim manifestacijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednja je bila na 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – državno natjecanje, koje je održano u Zagrebu od 22. do 28. ožujka 2021. godine. Lucija je u IV. kategoriji u klasi prof. Vlade Brzovića osvojila je III. nagradu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Damir Milačić o završnim utakmicama i sezoni kakve nikad bilo nije


S dva gostovanja u dva dana Alkar će zaključiti ovogodišnje prvenstvo, usidren na desetoj poziciji uz sačuvan prvoligaški status. Tim povodom razgovarali smo s trenerom Damirom Milačićem….

Alkar će tako imati dvije utakmice u 24 sata vremena, sve kako bi izašao ususret i Ciboni i Gorici koji nastavljaju svoj prvenstveni put. Susret protiv Gorice trebao se igrati u Sinju, ali sportska suradnja i ovog je puta došla do izražaja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poraz Junaka na istoku Hrvatske


U prvoj utakmici 29. kola drugoligaškog prvenstva Junak je poražen u Bijelom Brdu. Četiri minute dijelile su Plave od jednog boda, ali na kraju su ostali praznih ruku…

BSK Bijelo Brdo – Junak 2:1 (0:0)

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zbirna lista pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Sinja


Na osnovi članka 53. tocke 4. Zakona o lokalnim izborima (,,Narodne novine “, broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20 i 37/21), Gradsko izborno povjerenstvo Grada SINJA, sastavilo je i objavljuje

ZBIRNU LISTU PRAVOVALJANIH KANDIDACIJSKIH LISTA ZA IZBOR ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zbirna lista pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Sinja


Na osnovi članka 53. točke 4. Zakona o lokalnim izborima (,Narodne novine“, broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20 i 37/21), Gradsko izborno povjerenstvo Grada SINJA, sastavilo je i objavljuje

ZBIRNU LISTU PRAVOVALJANIH KANDIDATURA ZA IZBOR GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA GRADA SINJA
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Lucija Vudrag gostuje u emisiji ‘Naša dica’


U novom izdanju emisije Hit radija ‘Naša dica’ sutra, 1. svibnja gostuje Lucija Vudrag, mlada gitaristica Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj, Područnog odjeljenja Trilj.
Ova mlada 16-godišnja glazbenica, koja je i odlična učenica Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, osvojila je brojne nagrade na raznim manifestacijama i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednja je bila na 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – državno natjecanje, koje je održano u Zagrebu od 22. do 28. ožujka 2021. godine. Lucija je u IV. kategoriji  u klasi prof. Vlade Brzovića osvojila je III. nagradu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava pojačanog nadzora cestovnog prometa za vikend


U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem  pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. ‘recidivista’, izvijestili su iz PU Splitsko-dalmatinske.
Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge !
IZVOR: WWW.FERATA.HR