Ponedjeljak, 17.01.2022.

Nema vijesti ovog datuma

Alkar posustao u samoj završnici, Bundović povukao Cedevitu do pobjede


Vrlo dobru utakmicu odigrao je Alkar protiv Cedevite Junior, imao je veći dio utakmice prednost koja se penjala do 12 razlike, ali u najvažnijim trenutcima presudila je individualna kvaliteta gostiju koji su u infarktnoj završnici izvojevali pobjedu. Dobar dojam, nažalost, ovog puta sinjskoj momčadi neće vrijediti puno…

Alkar – Cedevita Junior 82:85 (29:22, 21:19, 21:26, 11:18)

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čestitka gradonačelnika Mira BuljaGradonačelnik Sinja Miro Bulj uputio je čestitku povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

‘Na današnji dan prije 30 godina potvrđena je želja hrvatskog naroda za samostalnošću. S ponosom se prisjećamo 15. siječnja 1992. godine kada je Hrvatsku međunarodno priznalo 15 zemalja. Danas se s posebnim pijetetom prisjećamo svih onih, a posebno hrvatskih branitelja, koji su svoje nevine živote utkali u temelje naše domovine.

Svim Sinjankama i Sinjanima, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti i 30. godišnjicu ostvarenja stoljetne težnje hrvatskog naroda za samostalnošću.’

Gradonačelnik Grada Sinja
Miro Bulj
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rasvjeta na igralištu NK Glavice


Uprava NK Glavice izvijestila je kako je na glavnom igralištu NK Glavice konačno proradila rasvjeta.
‘Jučer, 14. siječnja proradila je rasvjeta na glavnom igralištu NK Glavice. Uz veliku pomoć Grada Sinja, sinjskog HEP-a i nekoliko Glavičana uspjeli smo dovesti kraju radove na osvjetljenju igrališta. Trenutno je moguće raditi treninge, a s malom nadopunom broja reflektora u dogledno vrijeme moći će se odigravati i službene utakmice. Još jednom hvala svima i vidimo se u Glavicama na proslavi ovog uspjeha’, poručuje Uprava NK Glavice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi raspored održavanja svetih misa u Sinju


Iz Župe Gospe Sinjske uputili su obavijest o novom rasporedu svetih misa.
‘Draga braćo i sestre, poštovani vjernici župe Gospe Sinjske, zbog novih epidemioloških mjera koje su donesene o okupljanju u zatvorenom prostoru, od nedjelje, 16. siječnja 2022. u našem Svetištu imat ćemo novi raspored misnih slavlja.
U Svetištu Gospe Sinjske nedjeljom slavimo svete mise u: 7, 8, 9, 10, 11, 12, 17 i 18 sati.
Dok molimo zagovor naše Gospe Sinjske da se povrati zdravlje bolesnima koji su zahvaćeni koronavirusom i svim drugim bolestima, zahvaljujemo Gospodinu za sve naše zdravstvene djelatnike: liječnike, sestre i tehničare koji se brižno, s ljubavlju i požrtvovno, brinu o bolesnima’, stoji u dopisu iz Župe Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi projekt udruge Naše Brnaze i Sinjskog pučkog kazališta


Nakon uspješnog uprizorenja Živih jaslica, udruga Naše Brnaze i Sinjsko pučko kazalište kreću u novi projekt.
U suradnji sa župnom zajednicom svetog Nikole Tavelića Brnaze i mještanima te drugim udrugama s područja Sinja i Cetinske krajine pripremaju prikaz Muke Kristove.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ivan Ivković Mandac novi voditelj projekta ’72 sata bez kompromisa’


Ivan Ivković Mandac izabran je za voditelja projekta ’72 sata bez kompromisa’, gdje će zamijeniti dosadašnju voditeljicu Anu Botu koja se povukla zbog privatnih obaveza. Za zamjenika voditelja izabran je Ante Paštar.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Djeca rata za bolje sutra’


Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske završila je s provedbom projekta ‘Djeca rata za bolje sutra – rehabilitacijsko socijalna pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata’. U sklopu projekta podijeljeno je 60 paketa pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata s područja Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava akcije ‘Sigurnosni pojas/brzina’


Sutra, 13. siječnja 2022. od 11 do 15 sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija ‘Sigurnosni pojas/ brzina’ u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu i sigurnosni pojas.
‘Korištenje sigurnosnih pojaseva smanjuju rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri sudarima i zato apeliramo na vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Toni Jurić Šolto: Pozdrav Sinju s Uhuru peaka!


Sinjski gradski vijećnik i član NOPD ‘Koćari’ Toni Jurić Šolto jučer oko 6,30 sati po tanzanijskom vremenu popeo se na Kilimandžaro, i to na najviši vrh Uhuru peak koji se nalazi na 5895 metara nadmorske visine, a koji je ujedno i najviši vrh Afrike.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kada će početi odvojeno prikupljanje otpada u Sinju?


Čitatelj Ferate J. T. poslao nam je mailom upit vezano za skupljanje otpada na području grada Sinja. Zanimalo je kada će početi odvojeno prikupljanje plastičnog i papirnatog otpad.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR