ODRžANA 97. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJARoditelji novorođene djece s područja Sinja od 01. siječnja ove godine primati će jednokratnu pomoć od 2000 kuna, dvostruko više nego do sada odlučilo je tako Gradsko poglavarstvo na svojoj jučerašnjoj sjednici.
Poglavarstvo je odlučilo ići i na izmjene i dopune aktualnog Generalnog urbanističkog plana jer se, prema riječima gradonačelnika, aktualni GUP pokazao limitrajućim za određene projekte, ali i građane.
Odluka poglavarstva je da se krene i u postupak javne nabave za radove izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulicama 126. brigade, Put Ruduše, Put Pazara, Put Gorućice, Put župića, Put Radošića, š. Milinovića, Serdara Tomaševića u Sinju, a također će se srediti i Gradski park đardin kod spomenika fra. Pavla Vučkovića.
Sukladno novim zakonskim odredbama o radnoj nedjelji, na zahtjev specijaliziranih trgovina i kioska Poglavarstvo je odlučilo kako će kiosci i specijalizirane trgovine radnim danom moći raditi od 6 do 24 sata te nedjeljom od 7 do 14 sati.

24.01.09