BADNJAK

Badnjak je, dan uoči Isusova rođenja - Božića za koji se pripremaju katolički vjernici. Tradicionalno će se Božić u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske, kao i u svim okolnim crkvama, dočekati polnoćkom koja počinje u 24 sata. Crkva u Sinju otvorit će se u 23 sata i 30 minuta. Vjernici koji se još nisu ispovjedili mogu to učiniti večeras do 18,00 sati.

Svete mise u crkvi Gospe Sinjske sutra, 25. prosinca, će se služiti u 7, 8, 9, 10, 11,30 i u 18 sati. U okolnim crkvama svete mise će biti prema nedjeljnom rasporedu. Sutra ispovijedi neće biti.

Večeras u crkvi Sv.Mihovila u Trilju svetu misu u ponoć služit će dekan Cetinskog dekanata i Triljski župnik don. Stipe Ljubas. U 20 sati u Trilju će se služiti sveta misa za djecu, a u Košutama sveta misa je večeras u 22 sata. Sutra na blagdan Božića u Trilju mise su u 7,30-09 i 10.30 sati, a u Košutama u 11 sati.

U Otoku polnoćku će u crkvi Sv.Luke predvoditi otočki župnik fra. Mate Matić. Sutra na Božić svete mise bit će u 09 sati i 10.30 sati.

Svečano misno slavlje večeras u crkvi Sv. Jakova i Ane u Dicmu služit će dicmanjski župnik don. Vlado Strikić dekan kliškog dekanata. U Dicmu misa na Božić je na rasporedu u 10.30 sati.

Svečanu svetu misu na ponoć u Hrvacama predvodit će hrvatački župnik fra Frano Bilokapić, a prije toga u 23.30 sati prigodnu priredbu posvećenu Božiću izvesti će mladi Hrvaca. Sutra na Božić te na Sv.Stipana i Ivana svete mise bit će u 10.30 sati.

Svečano misno ponoćno slavlje u Vrlici će u crkvi gospe od Rožarija predvodit će župnik fra Marko Duran. Sutra su na rasporedu mise nedjeljnog rasporeda.

I u ostalim crkvama na cijelom području Cetinskog kraja služit će se mise polnoćke, a na sam blagdan Božića svete mise po rasporedu župnika.

24.12.08