BOžIćNI HUMANITARNI SAJAM

Najavljujmo da će se i ove godine u našem samostanu, u organizaciji župnog Caritasa i drugih vjerničkih i gradskih udruga, pripremiti i održati Božićni humanitarni sajam.

Od 1. do 8. prosinca-prikupljanje priloga;
Od 9. do 16. prosinca-humanitarni sajam.

Povod i smisao humanitarnog sajma. - Veliki broj obitelji u našoj župi kucaju na različita vrata i traže pomoć. Trebamo im, prema mogućnostima, pomoći da i oni za Božić dožive toplinu i radost blagdana.
Među nama ima ljudi koji bi rado nekom nešto darovali, ali misle da nemaju što. Svatko nešto može darovati. Ima besplatnih darova: osmijeh, lijepa riječ, ohrabrenje, vrijeme, itd. Ima i darova materijalne naravi. Svakoga dar razveseli. Ako tako gledamo, možemo stvoriti lanac darivanja - iz ruke u ruku, dar i uzdarje.

Na koji način sudjelovati na sajmu? - Gotovo svatko ima nešto čega se može odreći, dapače, ima stvari - u dobrom stanju - koje nam ne služe, ali zato može poslužiti drugima. To su, primjerice, novi ili dobro očuvani ukrasni predmeti, suveniri, kućanski aparati, rasvjetna tijela, mobiteli, dijelovi namještaja, alati, CD, knjige, te odjeća, obuća i posteljina (ali samo novo), itd. Oni koji se bave poljoprivredom mogu darovati svoje proizvode. Oni koji su vlasnici nekih poduzeća mogu darovati svoje proizvode, itd.

što s prikupljenim novcem? Sve što se zaradi, u organizaciji Caritasa, uz dogovor sa suorganizatorima, podijelit će se materijalno najpotrebnijima, siromašnima.

Duhovni plodove ove akcije? Ova će nam akcija pomoći da razvijamo svoju humanost, duh solidarnosti i svoje kršćansko milosrđe.
IZVOR: http://www.gospa-sinjska.htnet.hr/

04.12.08