Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludnih radnji Istražnom sucu županijskog suda priveden Milivoj Erceg

Istražnom sucu županijskog suda u Splitu jučer oko 11 sati priveden je 51-godišnji Sinjanin Milivoj Erceg, domar sinjskog SDP-a. Erceg je priveden zbog osnovane sumnje da je napravio kazneno djelo bludnih radnji. Osumnjičenog je prijavio 18-godišnjak iz Sinja, koji je u noći s petka na subotu, tijekom zabave za mlade, pod utjecajem alkohola zaspao na podu prostorija sinjskog SDP-a. U subotu oko 7 sati probudili su ga dodiri osumnjičenog, nakon čega je pobjegao kući i cijeli događaj ispričao roditeljima. U pratnji oca 18-togodišnjak je otišao na Odjel Hitne medicinske pomoći u Sinju, gdje mu nisu utvrđene nikakve ozljede, niti nađeni tragovi koji bi upućivali na kazneno djelo.Nakon toga 51-godišnjaka je prijavio policiji, koja je pretražila kuću osumnjičenog te pronašla 3,7 grama marihuane, više vrsta i komada različitog streljiva te 111 isprintanih crno bijelih fotografija golih muškaraca. Kod istražnog suca osumnjičeni se branio šutnjom, te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Jučer je održana izvanredna sjednica sinjskog SDP-a. Predsjednica Nataša Poparić nam je u telefonskom razgovoru kazala kako je stranka postupila prema statutu, te da su zamrznuta sva prava i obeveze Milivoja Ercega do donošenja konačne pravomoćne odluke. Poparić je istaknula kako je zaprepašćujuće činjenica da su iz policije iscurile informacije, poput količine pronađenog streljiva i droge, s obzirom da javnosti te informacije nisu bile prezentirane na konferenciji za novinare.
Nameće se pitanje, kaže Poparić, trebaju li buduće žrtve vjerovati radu policije i hoće li nakon njihovog odlaska u policiju na prijavu slučaja te razgovora opet curiti informacije vani i koliko će to štetiti i oštećenima i žrtvama.

01.12.08