"VUKOVAR JE LIJEPA NAšA, VUKOVAR JE MOJA HRVATSKA"

Vukovar je lijepa naša, Vukovar je moja Hrvatska - ovogodišnji je slogan kojim se obilježava dan sjećanja na žrtve Vukovara.
U Koloni sjećanja, koja je prošla gradskim ulicama, sudjelovalo je oko 20 tisuća ljudi, a među njima je bio i cijeli državni vrh. U Vukovaru je i delegacija VAD-a i Grada Sinja. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata obilježava se danas i u škabrnji. Nakon polaganja vijenaca na masovnoj grobnici, održana je komemoracija, a zatim je služena Sveta misa.

Sinoć je u Hrvatskom Domu u Vukovaru otvorena foto izložba "Sinjska alka", autora Stjepana Bekavca i Filipa Ratkovića, na kojoj je prikazano 200-tinjak fotografija i dokumenata o Sinjskoj alci, te arhivska građa. Poseban dio izložbe posvećen je fotografijama koje su nastale za vrijeme posjete alkara i Sinjana Vukovaru, kao i braniteljima iz Sinja koji su poginuli u obrani ovoga grada: Andriji Alčiću i Ivici Poljaku -Sokolu. Kako je rekao gradonačelnik Ivan Nasić veliki broj Vukovaraca i njihovih gostiju već sinoć je posjetio izložbu.

članovi Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Sinj sinoć su položili vijence i zapalili svijeće na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Sinju, te su pozvali stanovnike Cetinskog kraja da zapale svijeće u svojim domovina kao znak sjećanja na žrtve Vukovara.

Triljsko Poglavarstva, Udruga branitelja, Udruga žena, Dječji vrtić i ostale udruge koje djeluju na triljskom području organiziraju odavanje počasti svim poginulima u Domovinskom ratu, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomenika Svetoga Mihovila. Iz triljske uprave pozvali su sve građane da se večeras u 17,00 sati svojom nazočnošću i upaljenom svijećom ispred spomenika ili na svom prozoru priključe obilježavanju Sjećanja na žrtve Vukovara.

18.11.08