ODRžANA 92. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 92. sjednici sinjskog poglavarstva prihvaćen je Prijedlog postavljanja i financiranja parkirnih automata i video nadzora; Poglavarstvo je već ranije zadužilo poduzeće Kamičak da pripremi koncept rješavanja tzv. otvorenih parkirališta. Dogovoreno je da se ide u uređenje parkirališta na prostorima gdje to još nije učinjeno, te da se parkirna mjesta naplaćuju preko naplatnih automata. Ovakvim bi se rješenjem naplate parkirnih mjesta uklonila i rampa u središtu grada u Matića ulici.
Prihvaćen je i Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja. Radi se ukupno o oko 435 hektara zemljišta koje je u zakupu. S obzirom da za godinu i pol dana istječe rok za zakup potrebno je, na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, pripremiti novi prijedlog raspolaganja. Poglavarsvo predlaže da se uvede-koncesija. Ovaj će prijedlog biti upućen na Gradsko vijeće, te će, ukoliko bude usvojen, biti upućen i u Ministarstvo poljoprivrede. Ukoliko i od ministarstva dobije suglasnost, zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, na području Grada Sinja, raspolagat će se na osnovi dobijanja koncesije.
Sinjsko je poglavarstvo prihvatilo i prijedlog "Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008. godinu-kreditiranje poduzetnika". U ovogodišnjem Proračunu za ovu je namjenu predviđeno 450 tisuća kuna.
Grad Sinj će ove akademske godine povećati broj stipendija, odlučilo je Poglavarstvo. Mjesečni iznos stipendije od 600 kuna dobit će 40 novoupisanih studenata, te drugi koji zadovoljavaju uvjete.

05.11.08