ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Jučer, 21. listopada, s početkom u 13,00 sati održana je sjednica Poglavarstva Grada Sinja. U prvih devet mjeseci ove godine na cestama Cetinskog kraja poginulo je 10 osoba, što je iznad županijskog prosjeka, podatak je to koji je na današnjoj sjednici sinjskog Poglavarstva iznio načelnik Policijske postaje Sinj Marko Bilobrk. U izvješću o stanju sigurnosti na području Policijske postaje Sinj navedeno je kako je od početka ove godine 14 novoevidentiranih uživatelja opojnih droga. Policijski službenici su 28 osoba zatekli s drogom. Dodajmo kako je na području Policijske postaje Sinj ukupno evidentirano 406 uživatelja opojnih droga.
Poglavarstvo je prihvatilo Prijedlog projekata Grada Sinja za koje se očekuje financijska potpora iz Državnog i županijskog proračuna u ovoj godini.
Grad Sinj očekuje financijsku pomoć županije i države u rješavanju kanalizacijske infrastrukture, izgradnji i uređenju državnih cesta, otvaranju Vrličke ulice i uređenja ulice Domovinskog rata, te pribavljanja projekte dokumentacije južne obilaznice Sinja. Grad Sinj od Države i županije, očekuje financijsku pomoć u iznosu od 40 milijuna kuna.
O Prijedlogu Zaključka o zauzimanju stajališta po odluci o izboru najpovoljnije ponude po javnom nadmetanju za izgradnju komunalne infrastrukture dijela 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac, poglavarstvo danas nije raspravljalo. Ova je točka odgođena jer Poglavarstvu nije dostavljeno tumačenje ureda za javnu nabavu.

22.10.08