Na Dabru održano međunarodno prvenstvo maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rataNa poligonu uz Peručko jezero u naselju Dabar u općini Hrvace, jučer i danas, u organizaciji braniteljske zadruge za avanturistički turizam "Patriot", koju je osnovala skupina branitelja iz Vučipolja, Zasioka, Bitelića, Sinja, Hrvaca i drugih mjesta, i "Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata", održalo se međunarodno prvenstvo tj. igre, za maloljetne dragovoljce Domovinskog rata.

Iako je ovo prvotno trebalo biti državno prvenstvo, na igrama su sudjelovali i pripadnici "Udruge maloljetnih dragovoljaca Hrvatske Zajednice Herceg-Bosna", tako da je ovaj cjelokupni događaj poprimio međunarodni karakter.

- Moto ovih igara bio je "Branitelji hrvatskog naroda bez obzira na granice" - rekao je predsjednik "Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata" sa sjedištem u Vukovaru, Damir Besednik, te istaknuo da je ovom prigodom potpisan i ugovor o prekograničnoj suradnji s "Udrugom maloljetnih dragovoljaca Hrvatske Zajednice Herceg-Bosna".

Kao posebni gosti na ovim igrama bili su i članovi "Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata."

Na poligonu zadruge "Patriot", koji se prostire na čak 12 hektara, održana su natjecanja u povlačenju konopa, airsoftu - ratnim igrama, boćanju, a na Peručkom jezeru dragovoljci su odmjerili snage i u veslanju.

- Svaka županija u Republici Hrvatskoj dala je četiri natjecatelja, a bilo je preko 100 natjecatelja - rekao je domaćin ove lijepe manifestacije, upravitelj braniteljske zadruge "Patriot" Mario Vujević Vegi, te najavio uskoro nove slične aktivnosti i druženja, a sve u cilju zbližavanja i okupljanja braniteljske populacije.
IZVOR: www.glasdalmacije.hr

21.09.08