Sinjski SDP protiv rasprodaje Dalmatinke Nove

U sjedištu sinjskog SDP-a, održana je konferencija za novinstvo, na kojoj je pored čelnika sinjske organizacije sudjelovao i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić.

Na ovoj konferenciji SDP-ovci su govorili o nezakonitom postupku prodaje terena tvornice Dalmatinka Nova tvrtci
"Petrolvilla&Bilić" u površini od 38 tisuća metara četvornih.

Ovaj ugovor o prodaji koji je potpisan 4. rujna, "sdepeovci" nazivaju da je protuzakonit. Ugovorena cijena ovog zemljišta je 4milijuna i 50 tisuća eura.

Ranko Ostojić kazao je da je ovaj potez u smislu "kupi jeftino prodaj skupo"obrazlažući kako su braća Ladini kupili jeftino zemljište kao gospodarski sadržaj uz tvornicu, a sada to prodaju za stambeno poslovnu namjenu

Da bi se to ostvarilo treba proći opsežna procedura o prenamjeni ovog zemljišta, iz čega je razvidno da dio dužnosnika na lokalnoj razini kao i na državnoj zna za ove postupke, a samim tim uključeno je u ovu rabotu - istaknuo je Ostojić i dodao da se ne samo u Sinju olako prodaju nekretnine nesposobnim i neprofitabilnim tvrtkama, koji nisu u stanju ispuniti veći dio potpisanih ugovora pri kupnji objekata.
IZVOR:www.glasdalmacije.com

Predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić istaknula je da je ovakav scenarij bio predviđen i prije godinu dana,međutim zahvaljujući odvažnosti radnika i suprostavljanja talijanskim vlasnicima to nije učinjeno.No, što nije bilo lani je ove godine, jer umjesto prava i zakona u hrvatskoj vlada zakon braće-istaknula je Poparić aludirajući na braću Ladini.

Na konferenciji je kazano kako će ovo pitanje biti i aktualizirano i na saborskim raspravama,a posebno na sinjskom gradskom vijeću. Pored održavanja ove konferencije sinjski SDP uputio je zahtjev gradonačelniku sinja dr. Ivanu Nasiću, u kojem zahtijevaju da se u Sinj pozove potpredsjednik Vlade Damir Polančec i na licu mjesta uvjeri o nezakonitosti koji se provode u sinjskoj tvornici u pogledu proglašavanja 110 radnika tehnološkim viškom i postupkom s kojim je, po riječima SDP-eovaca, počela konačna rasprodaja sinjske tvornice...
IZVOR: www.glasdalmacije.com

15.09.08