SPORT

Završena je 4. po redu Otvorena zabavna škola nogometa u Sinju. Nakon pet dana, završnim natjecanjima 200 djevojčica i dječaka završili su svoje igre i druženja. Danas je na završnici ove manifestacije nazočio i čelni čovjek Hrvatske organizacije Fun futbols schols Velimir Suman. Organizator ove vrlo uspješne priredbe je Sportska zajednica Grada Sinja, a pokrovitelj Grad Sinj.

Sinoć je starom košarkaškom igralištu održan odbojkaški turnir za mlade odbojkašice rođene 95.godine. Na turniru su sudjelovali Split 1700, Makarska, Marina Kaštela i domaćin Sinj. U finalnom susretu Sinjanke koje je vodila mlada trenerica Anita Macan pobjedili su Split 2-1 u setovima. Istim rezultatom u susretu za treće mjesto Marina Kaštela pobijedili su Makarsku.

Sutra u okviru "Dani Alke i Velike Gospe"u športskoj dvorani s početkom u 09,00 sati počinje tradicionalni 14. Memorijalni rukometni turnir za mlađe rukometašice u spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Na turniru sudjeluje sedam ekipa. U skupini "A" su ekipe Podravke, selekcija Splitsko-dalmatinske županije, Cetina i Reprezentacija Hrvatske 92. Godište. Skupinu "B"sačinjavaju žRK Sinj, Hrvatska 94. godište i žRK Vukovar. Na otvaranju turnira prvi susret u 09,00
sati igraju Podravka i Cetina. Svečano otvaranje je sutra, 22. kolovoza, u 18 sati. Finalni susret predviđen je u subotu u 13 sati. Organizator turnira uz potporu Grada Sinja je žRK Sinj.

U jučer odigranom prijateljskom susretu u Glavicama su nogometaši Glavica pobijedili novog županijskog ligaša čaporice s 2-1. Natjecanje četvrtoligaša gdje nastupaju Glavice i OSK počinje 31.kolovoza.

Vikend koji je pred nama u znaku je novih nogometnih sezona. U subotu, 23. kolovoza, s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u okviru natjecanja 2. Hrvatske nogometne lige sastaju se Junak i Segesta. Dan poslije u nedjelju na otvaranju 3. Hrvatske nogometne lige u Hrvacama se sastaju Hrvace i Split.

21.08.08