Posljednji oproštaj od Mate ParlovaPULA - Pula oplakuje smrt jednog od najmilijih građana koji je ikada prodefilirao tim gradom. Mati Parlovu građani su spontano jučer počeli ostavljati cvijeće, svijeće i oproštajne poruke ispred ulaza u njegov kafić "Mate", a danas će ga moći ispratiti na Gradskom groblju u Puli u 16.30 sati na posljednji počinak.
Pulska je legenda, najbolji boksač u Hrvata svojevremeno proglašen za najvećeg sportaša svih vremena, umro je u 60. godini u utorak, nešto iza 23 sata u krugu obitelji u Fažani, uz suprugu Lauru, kćer Miru i sina Matka.

Komemoracija povodom smrti šampiona održat će se u Domu oružanih snaga danas u 11 sati, gdje će se građani moći upisati u knjigu žalosti te uputiti zahvalu i posljednji pozdrav svom sugrađaninu i velikom čovjeku Mati Parlovu, piše Regional Express.

Povodom smrti boksačke legende Mate Parlova je u pulskom Domu Sportova održana proširena sjednica izvršnog odbora Boksačkog kluba Pula, kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Pule, Istarske županije i medija. Nakon minute šutnje dogovoreno je formiranje organizacijskog odbora za pokop u kojem bi trebali biti članovi BK Pula te sve generacije pulskih boksača koji su bili Matini prijatelji, predstavnici Grada, predstavnici HOO-a, Ureda predsjednika Stjepana Mesića.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić jučer je u medijima izjavio kako Mate Parlov zaslužuje da se po njemu nazove jedan od pulski ulica ili trgova, no da je sigurno da će u najskorijem roku njegovo ime nositi najljepši sportski objekt u Puli - Dom sportova.

Grad Pula na dan pogreba koji će se obaviti na pulskom groblju u četvrtak u 16 sati i 30 minuta proglasio je Dan žalosti, te su u skladu s time otkazane i sve kulturne i zabavne manifestacije te kazališne i kino predstave. Svi koji žele poslati telegrame sućuti to mogu učiniti na adresu Obitelj Parlov, Aleja Maslina 15, Fažana.

IZVOR: www.radiodalmacija.hr/(index.hr/j.ć.)

30.07.08