"DALMATINKA NOVA" U CJELOSTI ISPOšTIVALA OBAVEZE IZ POTPISANOGA SPORAZUMA



Dalmatinka Nova u cjelosti je ispoštovala preuzete obveze o isplati šest zaostalih plaća iz Sporazuma između Uprave tvornice i predstavnika radnika. Do 13. srpnja svim radnicima je isplaćeno po šest zaostalih plaća, u ukupnom iznosu od 5 milijun 585 tisuća kuna, potvrdio nam je odvjetnik radnika Zoran Vujanović. Ukoliko tijekom današnjeg dana dobije i pisani odgovor privremene stečajne upraviteljice Natalije Mladineo odvjetnik Vuijanbović sutra će u ime radnika povući prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka nad Dalmatinkom Novom, kao i tužbe podignute na Općinskom sudu u Sinju.
Očekuje se da će poslodavac uplatiti i dio neuplaćene sindikalne članarine, te da će i Uprava Dalmatinke nove povući tužbe protiv Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove i Nezavisnih Hrvatskih sindikata, kao i zahtjev za privremenom mjerom zabrane ulaska u službene prostorije poslodavca Ive Radonje, te da će i nju vratiti na posao.

Iva Radonja nam je kazala da neće povući kaznenu prijavu zbog zloporabe stečaja dok joj poslodavac ne podmiri sve sudske troškove, koji su vođeni protiv nje i Nezavisnog sindikata. Očekuje da poslodavac uplati oko 30 tisuća kuna sudskih troškova iako je stečajna upraviteljica priznala 8 tisuća kuna troškova nastalih podizanjem tužbe zbog povratka na posao.

16.07.08