Predsjednik Vlade s predstavnicima Viteškog alkarskog društva iz Sinja


FOTO www.vlada.hr

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva iz Sinja, koje su predvodili predsjednik društva dr. Stipe Jukić i sinjski gradonačelnik dr. Ivan Nasić.

članovi Viteškog alkarskog društva upoznali su premijera Sanadera i njegove suradnike s pripremama za 293. Alku, koja će se održati u nedjelju, 3. kolovoza ove godine. Također je bilo riječi i o izgradnji Alkarskih dvora, za što je Vlada RH osigurala 21 milijun kuna i čije se dovršenje očekuje do svibnja 2009. godine.

Ova povijesna svečanost ima izniman gospodarski značaj za cijelu Cetinsku krajinu, istaknuli su predstavnici Viteškog alkarskog društva, a razvoj Sinja i Cetinske krajine još će ubrzati izgradnjom gospodarske zone Kukuzovac te realizacijom niza gospodarskih i komunalnih projekata, u čijem sufinanciranju sudjeluje i hrvatska Vlada.

Premijer Sanader je podržao razvojne gospodarske programe, osobito izgradnju gospodarske zone Kukuzovac, te istaknuo kako će Vlada RH dati svoj doprinos u stvaranju boljih gospodarskih uvjeta u Sinju i Cetinskoj krajini, kao što je to već učinila uključivanjem u rješavanje gospodarskih teškoća Dalmatinke Nove.

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva upoznalo je premijera Sanadera i s projektom uređenja Muzeja Cetinske krajine i pozvalo ga da nazoči ovogodišnjim alkarskim svečanostima u Sinju.
IZVOR www.vlada.hr

Delegaciju iz Sinja u istom sastavu sutra, 11.srpnja, u 11,00 sati primit će predsjednik Republike Stjepan Mesić, a u 11,30 predsjednik Sabora Luka Bebić, a u 12,30 pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić u subotu će u 10,00 sati u prostorijama Društva održati konferenciju za tisak.


10.07.08