SJEDNICA žUPANIJSKOG POGLAVARSTVA U SINJU



županijsko poglavarstvo danas je u Sinju održalo 61. sjednicu. Razlog njenog održavanja u Sinju želja je da se podrže projekti Grada koje sufinancira županija, te da se Poglavarstvo osobno uvjeri u aktivnosti tih projekata, kazao je pred početak sjednice župan Ante Sanader. župan Sanader sa suradnicima posjetio je Samostan čudotvorne Gospe Sinjske, gradilište Alkarskih dvora i Spomen sobu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na sjednici je bilo riječi i o konkretnoj financijskoj potpori županije za Gospodarsku zonu Kukuzovac.

župan je obišao gradilište školske športske dvorane u Hanu, a razgovaralo se i o gradnji športske dvorane Oš Fra Pavla Vučkovića u Sinju.

Prilikom posjete sinjskom samostanu gvardijan fra Božo Vuleta goste iz županije podsjetio je da se ove godine otvara proslava 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja. Kazao je kako će se u narednih sedam godina nastojati ostvariti duhovni i kulturni sadržaji, od kojih su neki već u realizaciji. Izdvojio je obnovu gradske tvrđave i Alkarskih dvora, ali i namjeru da se objedine Arheološka zbirka franjevačkog samostana Sinj i Muzej Cetinske krajine, čiji je osnivač županija.
Gvardijan je podjetio da se na Starom Gradu ovoga ljeta, uz pet postojećih, namjeravaju postaviti još dvije postaje križnoga puta, a do 300 - te obljetnice obrane Sinja i ostalih sedam. Postaje će biti djela 14 različitih renomiranih akademskih kipara u Hrvatskoj.

18.06.08