Dalmatinka Nova: potpisan sporazum o mirnom rješenju

U petak poslijepodne na samom isteku utvrđenog roka u Sinju je potpisan sporazum između Uprave Dalmatinke Nove i sindikata koji djeluju u toj tvrtki o mirnom i izvansudskom rješenju nagomilanih problema između poslodavca i radnika.

Sporazum je potpisan kod javnog bilježnika Josipa Bradarića i ima važnost ovršne isprave. U ime Uprave Dalmatinke Nove potpisao ga je Gianfranco Ladini, Iva Radonja u ime Nezavisnog sindikata, Neven Poljak u ime Sindikata TKOG-a, Jozo Marić u ime HUS-a i odvjetnik Zoran Vujanović kao opunomoćenik radnika. Sporazumom je utvrđeno da će Dalmatinka Nova u roku od 30 dana radnicima isplatiti plaće za lipanj, srpanj, kolovoz, studeni i prosinac prošle i siječanj ove godine i to po obračunu kojega je napravila stečajna upraviteljica Natalia Mladineo.

Do kraja rujna poslodavac se obvezao isplatiti plaće za veljaču, ožujak, travanj, svibanj i lipanj ove godine. Nadalje, od 1. srpnja do pokretanja proizvodnje poslodavac svim radnicima koji žele nastaviti rad mora redovito isplaćivati minimalne plaće, a radnicima koji ne žele nastaviti rad u Dalmatinci Novoj dužan je dati poslovno uvjetovani otkaz.
OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

13.06.08