UPIS U SREDNJE šKOLE

Ove školske godine u jedanaest škola na području Cetinskog kraja osnovnoškolsko obrazovanje završit će 659 učenika. U sinjskim srednjim školama na raspolaganju im je 630 upisnih mjesta. Kao i svake godine, jedan dio učenika upisat će se u neku od srednjih škola u gradu Splitu.
Franjevačka klasična gimnazija za upis u prvi razred iduće školske godine nudi dva programa: klasične i jezične gimnazije. U dva razredna odjeljenja upisat se može po 30 učenika.
Gimnazija Dinka šimunovića nudi program opće gimnazije, u koji se, u tri odjeljanja može upisati ukupno 90 učenika.
U srednju strukovu školu bana Josipa Jelačića može se upisati 270 učenika, i to za zanimanja ekonomist, komercijalist i turističko - hotelijerski komercijalist, u koja se može upisati po 30 učenika, prodavač - dva odjeljenja s ukupno 60 učenika, kuhar i konobar - po 15 učenika, frizer, pediker i kozmetičar - po 10 učenika i krojač - 30 učenika.
Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića budućim srednjoškolcima nudi 210 upisnih mjesta i to za zanimanja računalni tehničar za strojarstvo i elektrotehničar - po 30 učenika, automehaničar, autolimar, bravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, tokar, autoelektričar, elektroinstalater i elektromehaničar - po 10 učenika, te vozač motornog vozila i stolar - po 30 učenika.
U ljetnom upisnom roku učenici će se upisivati u dva upisna kruga, 1. i 2. srpnja, te 7. srpnja.
Učenici koji se ne uspiju upisati u ljetnom roku, mogu to učiniti u jesenskom, za koji će se prijave primati 25. kolovoza.

11.06.08