Održan sastanak koordinacije Mtb maratona «Zagora 2008.»



U petak 30. svibnja 2008. u hotelu Alkar u Sinju održan je drugi sastanak organizatora brdsko-biciklističkog maratona «Zagora 2008» koji će se po prvi puta održati na području Dalmatinske zagore. Sastanak su vodili pročelnik za turizam Splitsko - dalmatinske županije Joško Stella, direktor TZ grada Sinja Ante Latinac te predsjednik Udruge " Bicilk" iz Zagreba Damir širola.
Na sastanku je potvrđen termin održavanja, sa početkom u Vrlici u petak 5.rujna 2008. i ciljem u nedjelju 7. rujna 2008. u Vrgorcu. U toku maratona biciklisti će posjetiti još Trilj i Imotski kao gradove iz kojih će peloton kretati i koji će biti mjesto cilja etape maratona. Dogovoren je zavidno visok nagradni fond za najbolje natjecatelje koji će, kako vjeruju organizatori, biti još upotpunjen i sponzorskim nagradama o kojima ćemo znati više kada pregovori sa potencijalnim sponzorima budu dovršeni.
Za turističke radnike regije Zagore i Splitsko-dalmatinske županije, maraton će biti strogi test spremnosti za njihovo uključivanje u ponudu cikloturističkih usluga koje globalno bilježe najveći rast u proteklom razdoblju među ponudom selektivnih oblika turizma.
Inače, spomenuti sportsko-rekreativni događaj biti će jedinstven u Hrvatskoj, prije svega po tome što je trasa podijeljena u tri dnevne etape. Također je poseban po tome što je podjednako namjenjen natjecateljima kao i cikloturistima koji će proći istu rutu, ali bez pritiska plasmana: krećući s istog mjesta, ali znatno ranije, svoj put do cilja iskoristiti će za najneposredniji kontakt sa Dalmatinskom zagorom, i u duhu biciklizma «ostavljati samo otiske svojih guma, a uzimati slike i sjećanja».
IZVOR: www.dalmacija.hr

10.06.08