SPORT

Sutra se igraju utakmice posljednjeg 34. kola trećeligaškog nogometnog prvenstva, skupine Jug. Momčad Hrvaca dočekuje Val iz Kaštel starog te će se pobjedom pokušati oprostiti od svojih navijača i tako proslaviti osvojenu titulu prvaka. Sinjski Junak gostuje u Metkoviću kod Neretve.

Sinjske mažoretkinje danas će nastupiti na 36. Smotri kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece i mladeži Hrvatske koja se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od ponedjeljka 26. svibnja do subote, 31. svibnja, održava u Splitu. Radi se o revijalnom druženju mladih u organizaciji Glazbene mladeži Splita koje je okupilo velik broj folklornih ansambala, pjevačkih zborova i plesnih skupina iz cijele Hrvatske. Sinjske mažoretkinje imat će ukupno tri nastupa, a sve pod stručnim vodstvom umjetničke voditeljice i koreografkinje Vesne Jukić-Bračulj.
Iako ova smotra nema natjecateljski karakter, bit će to još jedna prilika da Sinjanke pokažu svoje umijeće potvrđeno na nedavnom prvenstvu Hrvatske održanom u našem gradu, kada su osvojena tri prva mjesta i izboren nastup na Europskom prvenstvu u češkoj.

30.05.08