Alkarski dvori neće biti spremni za Alku

Iako se radovi na gradnji Alkarskih dvora odvijaju prema predviđenom planu i dogovorenoj dinamici, ipak za ovogodišnju Alku neće biti otvoreni za javnost niti će se u njima moći održavati tradicionalni prijam i domjenak. Naime, u tijeku je postavljanje skele na vanjske kamene zidove i uskoro će početi pjeskarenje. U unutrašnjosti dvora za koji tjedan počet će radovi na betoniranju prve ploče.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić rekao je kako će povorke ipak, prema prastarim običajima, krenuti iz Alkarskih dvora, ali za tu prigodu bit će to više simbolički improvizirano. Alkarski dvori trebali bi biti u funkciji sljedeće godine, za 294. alku. Izaslanstvo VAD-a u lipnju će posjetiti predsjednika Stjepana Mesića, premijera Ivu Sanadera i predsjednika Sabora RH Luku Bebića kako bi ih izvijestili o pripremama za ovogodišnju Alku i pozvali ih na svečanost.

Ujedno će posjetiti i velike sponzore te ih pozvati da obnove sponzorstvo. Upitno je hoće li ove godine biti montirane i nove tribine. Uskoro će biti proveden natječaj za nove alkarske tribine, a prema dosadašnjim kontaktima koje su iz VAD-a imali s mogućim ponuđačima, nove tribine imat će oko 1000 mjesta više od starih i bit će komfornije. Dobra je vijest da će se ove godine, kao i do sada, Alka prenositi izravno na TV-u, iako je bilo drukčijih najava.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

25.05.08