NAKON šTRAJKA GLAđU, DJELATNICI DALMATINKE KREćU NA KRIžNI PUT

"UPRAVO izlazim iz zgrade MUP-a gdje je dogovoren prosvjed djelatnika Dalmatinke Nove u Zagrebu. Prosvjed će početi u ponedjeljak u jedanaest sati ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju, a završit će ispred zgrade Ministarstva pravosuđa. Nakon 'kalvarije' nadam se kako će se i okončanju štrajka glađu", kazao je u razgovoru za Index čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Najavljuje svojevrsni križni put s postajama ispred zgrada Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ministarstva gospodarstva, talijanskog veleposlanstva, a posljednja postaja bit će Ministarstvo pravosuđa.

Također, Sever je u razgovoru za Index iskazao zabrinutost za zdravstveno stanje štrajkača glađu, uz nadu kako će u Zagrebu za četiri dana sve biti u redu. Podsjetimo, tridesetak djelatnika Dalmatinke nove već četvrti dan štrajka glađu ispred tvornice Dalmatinka nova, a traže isplatu svojih devet neisplaćenih plaća te kažnjavanje odgovornih za teška kršenja radničkih i ljudskih prava od strane talijanskih poslodavaca braće Livia i Gianfranca Ladinija. Budući je vijest tek stigla u Sinj, zasad nije poznato hoće li djelatnici ...OPšIRNIJE
IZVOR: www.index.hr

15.05.08