SASTANAK GRADONAčELNIKA SINJA SA ZAPOVJEDNIKOM DVD-a I POLICIJSKE POSTAJE SINJ

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić sa suradnicima jutros se sastao sa zapovjednikom DVD-a Sinj Stipom Ančićem i zapovjednikom Policijske postaje Sinj Markom Bilobrkom. Razgovori su vođeni u cilju učinkovitije organizacije zaštite od požara na području grada Sinja, poglavito za vrijeme ljetnog perioda kada je opasnost od požara najizraženija.
Na sastanku je dogovoreno da će Grad pomoći u uspostavljanju motrilačke i ophodarske službe, kao i provedba posebnih mjera za vrijeme Alke i Velike Gospe. Iz Gradskog proračuna za te namjene izdvojit će se 100.000,00 kuna od ukupno 1.700.000,00 kuna za financiranje vatrogasne postrojbe iz Gradskog proračuna.
U razgovoru sa zapovjednikom Policijske postraje Sinj Markom Bilobrkom gradonačelnik Nasić se potpunije informirao o stanju sigurnosti na području Grada, o problemima u svakidašnjem odvijanju prometa, poštivanjun javnog reda i mira, te ostalim poslovima iz nadležnosti sinjske Policijske postaje koji se odnose na javni život grada. Dogovoren je i nastavak suradnje uz intenziviranje mjera koje u konačnici trebaju osigurati bolje funkcioniranje života u Sinju

12.05.08