SPORT

Udruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti "Novi put" svake godine u sklopu svog programa prevencije a pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Sinja organizira športske aktivnosti i druženja učenika s ciljem senzibiliziranja djece za pozitivne vrijednosti i životne stavove. Nakon uspješno organiziranog i provedenog Malonogometnog turnira za učenike osnovnih i srednjih škola u prosincu prošle godine, Udruga Novi put nastavlja s dobrom praksom te će sutra u subotu, 26. Travnja, upriličiti rukometni turnir za učenice osnovnih i srednjih škola u Gradu Sinju. Svrha turnira nije međusobno natjecanje odnosno odnosno osvajanje trofeja nego druženje učenica različitih uzrasta i škola te njihova edukacija u smislu postizanja pozitivnog načina razmišljanja kroz bavljenje sportskom aktivnošću.

Rukometašicama i rukometašima do kraja natjecanja ostala su tri kola drugoligaških natjecanja.
žRK Cetina nakon izabranog novog vodstva kluba gostuje kod vodeće Dalmatinke u Pločama, utakmica se igra danas s početkom u 19 sati.

žRK Sinj u Gradskoj školsko-sportskoj dvorani u Sinju dočekuje ekipu Makarske. Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati.

Večeras rukometaši Cetinke od 18 sati u svojoj dvorani dočekuju ekipu Solina, a sutra sinjski Kamičak igra u Sinju protiv ekipe Metkovića 1963 s početkom u 18.sati

Jučer su odličan uspjeh postigli nogometni kadeti Junaka. Oni su na Gradskom stadionu nakon regularnog dijela 0-0 s vršnjacima Hajduka bili bolji nakon izvođenja kaznenih udaraca 4-3 i tako se plasirali u finale županijskog kupa za kadetski izrast.

Sutra su na rasporedu susreti 27. kola 3 HNL Jug. Vodeće Hrvace gostuju u 16,30 sati u Pločama gdje igraju protiv domaćeg Jadrana, a u isto vrijeme u Sinju na Gradskom stadionu sastaju se Junak i Primorac iz Biograda.

Susreti 4.HNL jug igraju se u nedjelju: Glavice gostuju u Postirama kod istoimene ekipe. Momčad otočkog OSK-a je slobodna u ovom kolu te će prvenstveno natjecanje nastaviti u četvrtak, 1. svibnja, kada na svom terenu dočekuje Slaven iz Gruda.

U nedjelju u natjecanju županijske nogometne lige sinjski Tekstilac gostuje na Supetru gdje igra protiv domaćeg Jadrana s početkom u 16,30 sati.

U nedjelju počinje nova galopska sezona na sinjskom Hipodromu. S početkom u 15 sati počinje galopska priredba koju organizira Galopski klub Vreba iz Hrvaca. Na rasporedu će biti 4 trke na 1400,1600,1700 i 1800 metara.

25.04.08