Mmmmljac! Grebbening 2008 za prste lizat!!!

Poštovani natjecatelji,
Grebbening nam se sasvim približio pa vam moramo poslati posljednje obavijesti i upute.
Vrijeme
Sve pripreme teku po planu, a čak izgleda da vas neće ni sunce previše smetati. Evo što kaže prognoza za subotu - Pretežno sunčano, samo povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U Zagori postoji mala mogućnost slabih popodenvnih pljuskova. Puhat će umjerena bura i tramontana, lokalno s pojačanim udarima. Najviše dnevne temperature od 17 do 23°C. Znači da može biti i svega pomalo, ali svaki put kad se sunce skrije iza oblaka ili kad vas rashladi vjetrić biti ćete samo zahvalni.

Autobus
Autobus iz Zagreba ide i to u petak u 16:00h sa parkinga iza zgrade INA-e na velesajmu. Pričekati ćemo one koji budu kasnili ali molimo Vas da nastojite biti točni. Za sada je prijavljen 31 putnik za autobus tako da ima još slobodnog mjesta pa ako znate nekog tko bi išao za Split i natrag ovaj vikend slobodno mu kažite da može sa vama J. Isto tako molim sve one koji odustanu od prijevoza autobusom da mi to što prije jave na mail jagoda.malbasa@gmail.com ili na mob. 099/687-9954 kako Vas ne bi čekali uzalud. Autobus na povratku kreće iz Omiša u nedjelju oko 14:00h jer će pričekati sve one koji to jutro idu na rafting. Cijena povratne karte je 180kn, a cijena karte u jednom smjeru je 90kn. Autobus se plaća prilikom dolaska u Omiš. Provjerite da li ste na popisu za bus na Grebbening blogu.
Prijave i gdje doći
Svi oni koji će doći u petak navečer moći će se tada i prijaviti kako bi izbjegli gužve ujutro. Karte staze znati će se tek ujutro ali svi koji se žele prijaviti i uzeti svoju majicu mogu to učiniti i u petak. Kontrolne kartice sa svojim brojem dobiti će tek ujutro jer na njima pišu kontolne točke pa ne bi bilo pošteno da ih neki dobiju ranije. Svi koji to ne učine u petak moći će se prijaviti u subotu ujutro od 7:00 do 8:30. Prijave će biti kao i prošle godine u agenciji Active Holidays. Za sve one koji ne znaju gdje je evo objašnjenja. Vozite glavnom cestom iz Splita u Omiš. Kada dođete u Omiš vozite ravno glavnom cestom dok ne prijeđete most preko Cetine. Odmah nakon mosta skrenete lijevo i vozite uz Cetinu 50-tak metara. Sa svoje desne strane vidjet ćete maleni trg Knezova Kačića i na njemu agenciju Active Holidays. Tu ćete doći prijaviti se i u petak i u subotu, a tu se morate javiti i za smještaj. Svi oni koji dolaze autom najbolje je da nastave tom cestom još 150m i prođu kroz tunelić pa tu ostave auto na velikom parkingu koji se ne plaća. Parking prije tunela se plaća.
Cilj utrke
Ove godine premjestili smo cilj utrke. U cilj dolazite istim putem kao i prethodnih godina samo što kada prijeđete most preko Cetine nastavite ravno još nekih 250m do drugog semafora i tu skrenete desno. Trčite (ili hodate J) ravno tom cestom nekih 300m i sa vaše lijeve strane vidjet ćete hotel Plažu i gradsku plažu na kojoj će biti veliki plavi Reebok ciljni luk. Tu je kraj utrke i početak uživancije J.
Oprema
Za sve one koji vole hodati sa štapovima slobodno ih uzmite. Naročito oni koji idu na light stazu. Nije istina da na Mosoru štapovi ne trebaju. Na dobrom dijelu ultra staze će uglavnom smetati, ali na light stazi je teren pristupačniji i tko voli štapove neka ih uzme. što se tiče ostale opreme dobro će vam doći kapa protiv sunca i krema sa zaštitnim faktorom jer je na Mosoru dosta jako sunce. Već smo napisali da ćemo kontrolirati obaveznu opremu tako da još jednom provjerite da li imate sve potrebno. Svi oni koji su se prijavili kao tim ne moraju imati dva kompleta obavezne opreme ali moraju imati dva mobitela.
Povirite na Grebbening blog za nekoliko novih korisnih slikica.


Eto dragi natjecatelji, to je to. Nadam se da ste se odmorili i pripremili i da ćemo se svi zajendo super provesti ovog vikenda na Mosoru. Veliki pozdrav i vidimo se.

24.04.08