SPORT

U 8. kolu lige za ostanak A1 košarkaške lige,u subotu su košarkaši Alkara pobjedom 86-74 protiv Zaboka i definitivno osigurali prvoligaški status. U vrlo tvrdoj i neizvjesnoj utakmici na kraju zasluženo domaće slavlje igrača i navijača. U redovima Alkara najefikasniji su bili đapo s 20 i Toni Caktaš s 17 koševa. U preostala dva susreta ovog kola Osijek je nakon produžetka pobjedio Borik Puntamiku 89-80, dok je riječki Kvarner na svom parketu izgubio protiv Dubrovnika 86-91. Na ljestvici vode Dubrovnik i Zabok koji imaju po 11 pobjeda, Borik i Alkar 10, riječki Kvarner sakupio je 7 a Osijek 5 pobjeda.
Do kraja prvenstva ostala su dva kola. Sutra je na rasporedu 9.kolo.S početkom u 16 sati igraju Borik i Dubrovnik, a u 18 sati Osijek-Alkar i Kvarner -Zabok.

Nakon 24. kola 3 HNL jug i dalje su u vodstvu nogometaši Hrvaca koji imaju 51 bod, drugi je Junak koji je sakupio 48 bodova, a jučer poražena Zagora ostala je na 47 bodova. U subotu su Hrvace i Zmaj u Makarskoj odigrali 1-1, a pogodak za hrvatačane postigao je Tedi Surać. Na Gradskom stadionu u Sinju još jedna podjela bodova,treća u ovom dijelu sezone, Junak-Jadran KS 1-1. Pogodak za sinjane postigao je s 11.metara Mario Midenjak. Sutra se nastavlja prvenstvo susretima 25.kola u Sinju s početkom u 16,30 sati igraju Junak i Zmaj, a u isto vrijeme u Metkoviću igraju Neretva i Hrvace.

Nogometaši OSK-a s visokih 5-0 pobjedili su Orkana iz Dugog rata u natjecanju 4. HNL jug, a u istom natjecanju Glavice su poražene u Vinjanima od Vinjana 1-3.

Počeo je treći krug natjecanja u županijskoj nogometnoj ligi. Nogometaši Tekstilca poraženi su u Mravincima od lidera prvenstva domaće Sloge 3-1.

Rukometaši Cetinke poraženi su u subotu u svojoj dvorani od ekipe Eva Zadar 28-29,dok je sinjski Kamičak pobjedio u Sinju Hrvatski Dragovoljac 32-24.
Rukometašice Sinja nisu uspjele u Kninu, bolji od njih bile su igračice Knina i pobjedile 28-23, dok su uspješnije na gostovanju bile rukometašice Cetine koje su pobijedile u Metkoviću domaću ekipu Metkovića.

14.04.08