TREKING LIGA I MOSOR GREBBENING IDU DALJE SLAđI NEGO IKAD


Mmmmljac! Grebbening 2008 za prste lizat!!!

Dragi natjecatelji i oni koji će to tek postati požurite sa prijavama za ovogodišnji Mosor Grebbening jer smo Vam pripremili ludi provod i puuuuno iznenađenja! Učinili smo sve da ovogodišnji Grebbening nikada ne zaboravite!

Grebbening light
Za sve one koji smatraju da su mosorske stijene preokrutne za normalnog čovjeka i prosječnog trekera pripremili smo prekasnu light stazicu na kojoj ćet uživati u svakom koraku. Doživjet ćete sve ljepote Mosora, uživati u nezaboravnim pogledima sa grebena, diviti se neopisivim ljepotama kanjona rijeke Cetine zajedno s kojom ćete se spustiti do mora, a ako niste previše zimogrozni možete s njom i u more.

Grebbening ultra
Za one koji su malo okrutniji sami prema sebi pripremili smo nešto težu i nešto dužu ultra Grebbenig stazu sa više kontrolnih točaka nego inače, sa malo orijentacijskih zadataka i sa malo više kilometara nego dosada. Obje staze su tajne do samog starta, tj. do tehničkog sastanka na kojem će obje staze biti predstavljene natjecateljima.

Limiti
Važno je istaknuti da je limit za obje utrke 20:00h. Znači da svima onima koji utrku završe nakon 20:00h vrijeme neće biti priznato. Zato molimo sve one koji nisu sigurni da mogu završiti ultra stazu za 11 sati da razmisle o natjecanju u light kategoriji. Vrijeme pobjednika uvelike ovisi o vremenskim uvjetima ali naša procjena je oko 5 sati. Light staza može se laganim hodom proći za 5-6 sati.Cilj, večera i proglašenje
Ove godine premjestili smo cilj utrke na Omišku pješčanu plažu tzv. Copacabanu. To smo učinili iz više razloga. Na plaži ima jako mnogo mjesta, nema prometa i kad umorni dođete u cilj možete se lijepo ispružiti na mekanom i toplom pijesku i usput namakati umorna stopala u moru. Najbolja terapija za brzi opravak. Na istom mjestu gdje je cilj pronašli smo i super objekt u kojem će se održati proglašenje, prava dalmatinska večera i za one koji će biti u stanju - tulum do ranih jutarnjih sati.

Autobus iz Zagreba
Budući da je dosta vas to tražilo organizirali smo prijevoz natjecatelja autobusom iz Zagreba i natrag. Autobus polazi u petak 25.04. sa parkinga iza zgrade INA-e na velesajmu gdje se i vraća u nedjelju predvečer. Cijena povratne karte je 180kn. Karta se plaća po dolasku u Omiš. Svi zainteresirani za prijevoz autobusom trebaju najkasnije do 19.04. rezervirati svoje mjesto. Ukoliko se do tog datuma ne prijavi dovoljan broj putnika autobus će biti otkazan. Zato rezervirajte svoje mjesto što prije.

Novosti i iznenađenja
Ove godine odlučili smo malo nagraditi sve one koji su se pokazali jako uspješni u okršaju sa mosorskim stijenama. Tako su svi nekadašnji mosorski pobjednici i pobjednice oslobođeni plaćanja startnine!!! Nadamo se da će ih to potaknuti da ponovno dođu i provjere da li su još uvijek tako dobri! Za vas pripremamo još nekoliko iznenađenja ali sad ne smijemo o tome jer to onda neće biti iznenađenja.Poklanjamo nezaboravni rafting na Cetini
Mnogo vas je također pitalo hoće li biti moguće dan nakon Grebbeninga uživati u prekrasnom raftingu na rijeci Cetini. U suradnji sa agencijom Active Holidays dogovorili smo rafting za natjecatelje po promotivnoj cijeni od samo 150kn. Pobjednici light i ultra kategorije imati će besplatni rafting kao i jedan sretni natjecatelj ili natjecateljica čiji broj izvučemo na proglašenju pobjednika!!! Svi zainteresirani mogu pri prijavi navesti da bi na ratfing samo kako bi okvirno znali broj sudionika zbog pripreme čamaca i ostale potrebne opreme.
Sve ovo i još mnogo toga očekuje vas ako dođete na Grebbening 2008. Mosor i mi Vas željno očekujemo i pripremamo sve za ludu zabavu! Zato ne oklijevajte i prijavite se još danas jer ako to ne učinite žaliti ćete još dugo!MOSOR GREBBENING 2008 INFO

Organizator: Klub pustolovnih sportova "STAMPEDO"
Pokrovitelji:
-Grad Omiš - www.omis.hr
-županija Splitsko-Dalmatinska www.dalmacija.hr
-Turistička zajednica grada Omiša - www.tz-omis.hr

OPćE INFORMACIJE:
Ime utrke: 2. treking utrka "Mosor Grebbening 2008"
Datum: 26.04.2008.
Područje: Planina Mosor i grad Omiš
Start ultra kategorije: 09.00h - žrnovnica
Start light kategorije: 09:30h - Sitno Gornje
Cilj utrke: Omiš
Tehnički sastanak: 08:00h, subota 26.04.2008., Omiš, Trg Knezova Kačića ispred agencije Active Holidays - na tehničkom sastanku natjecatelji će dobiti kartu staze te sve pojedinosti i naputke za utrku.
Vrijeme trajanja utrke: 3 - 10h
Kategorije: Ultra i Light
U obje kategorije dozvoljeno je natjecanje pojedinačno i timski (dva natjecatelja).
Pravila natjecanja:
Svi natjecatelji dužni su pridržavati se pravila i propisa treking lige.
Dužina utrke:
Ultra kategorija: cca.40km
Light kategorija: cca.25km
Limit: 20:00h za obje utrke - svima koji dođu nakon 20:00h vrijeme se neće priznati!!!

SMJEšTAJ: za sve natjecatelje i njihovu pratnju osiguran je smještaj u Omišu u privatnim apartmanima po cijeni od 75kn noć (ukoliko se radi o dvije noći) i 90kn noć (ukoliko se radi o jednoj noći). Broj smještajnih kapaciteta je ograničen stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.
Informacije i rezervacije smještaja: info@activeholidays-croatia.com i www.activeholidays-croatia.com

PRIJAVE I STARTNINA:
Prijave za utrku: na e-mail: jagoda.malbasa@gmail.com (Na navedeni e-mail prijavljujete se za sudjelovanje na utrci. U prijavi obavezno navedite ime i prezime, kategoriju (ultra ili light), godinu rođenja, broj telefona i e-mail)
Ukoliko želite sebi osigurati Grebbening majicu i prigodni poklon prijavite se najkasnije do 21.04.2008!!!
Lista prijavljenih natjecatelja: objavljena je na Grebbening blogu http://grebbening.blog.hr/
Startnina:
Ultra kategorija: 150kn po osobi
Light kategorija: 100kn po osobi
(Svi koji su ostvarili zapažene rezultate na Mosoru oslobođeni su plaćanja startnine. To se odnosi na sve one koji su jednom pobijedili na Mosoru.)
Uplata startnine:
Uplata startnine je prilikom preuzimanja startnog broja. Uplata startnine moguća je i na žiro račun kluba.
Podaci za uplatu startnine:
Klub pustolovnih sportova "STAMPEDO", Brnaze 373, 21230 Sinj
Broj žiro-računa: 2360000 - 1102011463
Opis plaćanja: Mosor Grebbening 2008 + ime natjecatelja (ili tima)
Kopiju uplate poslati faxom na broj: 021/700-655
ili na e-mail: jagoda.malbasa@gmail.com


Startnina uključuje slijedeće:
- organizacija utrke
- osiguranje utrke: Gorska Služba Spašavanja
- večera
- majice utrke
- medalje i nagrade
-diplome

NAGRADE:
Nagrade se dodjeljuju za prva 3 mjesta u slijedećim kategorijama:
ULTRA kategorija - muškarci i žene:
1.mjesto: Medalja, diploma, novčana nagrada i nagrada sponzora
2.mjesto: Medalja, diploma, novčana nagrada i nagrada sponzora
3.mjesto: Medalja, diploma, novčana nagrada i nagrada sponzora
PLANINARSKA kategorija - muškarci i žene:
1.mjesto: Medalja, diploma i nagrada sponzora
2.mjesto: Medalja, diploma i nagrada sponzora
3.mjesto: Medalja, diploma i nagrada sponzora

OPREMA:
Popis obavezne OSOBNE opreme koju je potrebno nositi tijekom cijele utrke:
- kompas
- čeona lampa (ispravna !!!)
- mobitel
- komplet prve pomoći + astro folija
- zviždaljka
- zemljovid
-kapa protiv sunca

Zemljovidi za utrku: Natjecatelji će na startu dobiti kopiju zemljovida sa ucrtanim kontrolnim točkama. Ukoliko natjecatelji žele imati originalni zemljovid potrebno je da ga sami sebi osiguraju. Preporučujemo zemljovid Mosora (Mosor planinarski zemljovid, 1:25000) u izdanju HPD-a Mosor. Zemljovid se može kupiti u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog planinarskog saveza, Kozarčeva 22, svakim radnim danom između 09:00 i 15:00h te ponedjeljkom poslijepodne; u Splitu, Sinovčićeva 2, u prostorijama HPD-a Mosor te u trgovinama Iglu športa. Cijena karte je 40kn.
Zemljovid će također biti moguće kupiti prilikom preuzimanja startnih brojeva.

Napomena:
Tijekom utrke vršit će se provjera obavezne osobne opreme. Za svaki dio koji nedostaje natjecatelji će biti kažnjeni dodavanjem 30 kaznenih minuta!

13.04.08