Odmetnuti HDZ-ovci SDP-u bi pomogli da se vrati na vlast

Iako je nova koalicija HDZ-HSLS preuzela vlast u Sinju nakon što je na prošloj sjednici Gradskog vijeća srušena koalicija Preporod i gradonačelnik Nikola Tomašević vratio mandat, još se ne nazire kraj sinjske političke priče.

Nezadovoljnici iz HDZ-a, frakcija koja ne podržava predsjednika HDZ-a i prvog čovjeka Alkarskog društva dr. Stipu Jukića, danas su ponudili SDP-u povratak na vlast uz njihovu pomoć. Kako doznajemo, odmetnuti HDZ-ovci nude četiri vijećnika koji bi uz pomoć HNS-a ponovno vratili SDP na vlast.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr


- U nizu nemoralnih ponuda koje ovih dana kruže u političkim pregovorima, i mi smo dobili takvu ponudu. O ovakvim stvarima mi odlučujemo na Gradskom odboru, ali mogu reći da unaprijed znam da ćemo to odbiti. Dodajem kako Sinj neće mirno spavati sljedeću godinu dana i mislim da će se cijela stvar morati riješiti na izborima, a ne u političkoj trgovini - kaže predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić.

Iako je HDZ preuzeo vlast, i sami su ostali zatečeni ovim "darom" pa još ne znaju tko će biti novi gradonačelnik niti su formirali novo Poglavarstvo. Predsjednik HDZ-a Stipe Jukić kaže kako će njegova stranka raditi na tome da pokrene gospodarstvo i poboljša standard građana. No, s druge strane poznato je da u svojoj stranci Jukić ima problema iako mu je i sam premijer Sanader dao podršku.

U stranci još djeluje "pašalićevska" struja koja koči "progresivce" predvođene Jukićem. Kao mogući kandidati za mjesto gradonačelnika spominju se Stipe župić, Jukićev intimni prijatelj, Marko Duvnjak, ravnatelj sinjske gimnazije te dr. Ivan Nasić, ravnatelj županijske ispostave Doma zdravlja Sinj.

Sva trojica odbacuju tu funkciju pravdajući se obvezama na sadašnjim poslovima. Građani Sinja su nezainteresirani za daljnji razvoj situacije jer smatraju da je grad u problemima koje nitko ne rješava već 20 godina.

- Kada vidimo susjedna mjesta kako se razvijaju, a pogotovu njihove gospodarske zone, onda mi možemo samo žaliti što smo trošili vrijeme izlazeći nedjeljom na izbore svake četiri godine umjesto da smo išli u prirodu roštiljati i igrati balote - rekao je jedan Sinjanin, komentirajući zadnja politička zbivanja. Nezadovoljni građani, a pogotovu obrtnici i poduzetnici ozbiljno razgovaraju o tome da za sljedeće izbore sastave listu uspješnih ljudi i tako pokušaju osvojiti vlast.

- Moramo nešto poduzeti jer ovo već sliči na karneval. Još od onih vremena kada smo bili na lošem glasu zbog skandala oko Alke te kada smo se zamjerili cijelom državnom vrhu, Grad Sinj samo nazaduje - rekao je jedan Sinjanin. HDZ je najavio u sljedećih 10 dana da će formirati vlast, a SDP je najavio da će cijela stvar završiti na sudu.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

11.04.08