SPORT

Tjedni pregled sportskih događanja u Sinju i Cetinskoj krajini pogledajte u opširnom pregledu...

SPORT

1.KOšARKA

Završena je košarkaška polusezona u hrvatskoj košarkaškoj ligi Ožujsko, gdje su košarkaši sinjskog Alkara osvojili šest bodova tj. ostvarili tri pobjede. Ovi bodovi bit će vrlo važni košarkašima Alkara za što bolju pripremu u nastavku sezona koja počinje sredinom siječnja sljedeće godine, a sve u cilju očuvanja prvoligaškog statusa.
- što se tiče Kup natjecanja koje nosi ime po legendarnom našem košarkaškom internacionalcu Krešimiru ćosiću košarkaši alkara poraženi su u zanimljivom susretu od Split CO.Susret je odigran na Splitskim gripama a ističe se kako je od 500 gledatelja Alkar imao podršku od 350 svojih navijača - poznatih " Sinjskih maligana"
- ovaj dio polusezone bio je vrlo uspješan za košarkaše Cetine iz Trilja koji su u A2 ligi Jug visoko plasirani na ljestvici ove lige.

- Zbog velikog doprinosa i košarkaškog rada u proteklih 50 godina hrvatski košarkaški savez odao je priznanje Sinjaninu gsp.Stipi Vrcanu koji je priznanje dobio zajedno sa poznatim hrvatskim i svjetskim trenerom Mirkom Novoselom

2. NOGOMET

- U polusezoni 3 HNL- Jug mlada ekipa "Junaka" visoko je plasirana na tablici ove lige.Posebno treba istaknuti kako su nogometaši "Junaka" daleko najmlađa ekipa u ovoj jakoj ligaškoj konkureciji a tijekom poilusezone pružila je niz odličnih utakmica prikazavši velik potencijal i za nadati se je kako će Junak na proljeće nastaviti pobjednički niz i domoći se vrha tablice i plasman u drugu hrvatsku lig, gdje s obzirom na svoju tradiciju i povijest ima pripadajuće mjesto.

- 1 žNL- u ovoj ligi jednu od najvažnijih činbenika imaju klubovi iz Cetinskog kraja, posebno to vrijedi za nogometaše "Hrvaca" koji su i jesenski prvaci ove lige.Vrlo dobro plasiran je i OSK "OTOK"- a na sredini tablice sigurni su u svojim pozicijama nogometaši "Tekstilca " i "Glavica".

- što se tiče malog nogometa u tijeku su dva malonogometna poznata turnira "SINJ" i "TRILJ. U Sinu se natječe 40 , a u Trilju 50 malonogometnih ekipa, koje uglavnom dolaze s područja županije Splitsko- dalmatinske i susjedne nam BiH.

3. ATLETIKA

- Održana je redovita izborna skupština AK "Sinj" jednog od najboljih športskih kolektiva ne samo u Sinju nego i na cijelom području RH.Ponovno je povjerenje svih nazočnih na dužnost predsjednika izabran Jozo Delaš alfa i omega kluba. Klub u svojim redovima ima i neprikosnovene Hrvatske rekordere i prvake kao što su hrvatski rekorderi u Maratonu Janez Maroević i Lidija Rajčić te ponajbolja juniorka na srednjim prugama Ana Poljak.Posebno treba istaknuti kao u klubu djeluje oko 50-tak atletičara od osnovnoškolaca do veterana sa navršenih 67 godina.

- U sklopu božićno novogodišnjih blagdana , a u organizaciji udruge za prevenciju bolesti ovisnosti NOVI PUT te pod pokroviteljstvo Grada Sinja održana je 7 Božićna utrka ulicama Sinja gdje je sudjelovalo preko 300 natjecatelja ( učenika i građana) Sinja.Pobjednicima svih kategorija uručena su priznanja i nagrade.


4. RUKOMET:

Sinj i Cetinski kraj oduvijek su bili rasadnik talenata i poznatih igračica i igrača, a to je vidljivo i na poslijednjem europskom prvenstvu održanom u Mađarskoj gdje su za selekciju Hrvatske nastupoile i četiri Sinjanke- Ivanka Hrgović , Maja Zebić, Marija Borozan i Anita Križanac, a tu treba dodati i povremene reprezentativke Mariju Hrgović i žanu živalj.

- što se tiče ligaškog dijele u muškoj konkurenciji druge Hrvatske lige Jug rukometaši Triljske Cetinke nalaze se pri vrhu tablice,a rukometaši Sinjskog "Kamička" imaju zlatnu sredinu.

- žRK "Sinj" vrlo dobro je plasiran na kraju ove polusezone 2HRL - Jug za žene, dok su u trećoj ligi odličan plasman ostvarile rukometašice "Cetine" kod kojih moramo istaknuti odličan rad sa mlađim uzrastima i dominaciju u istom natjecanju.

- Povodom 30 godina uzornog i uspješnog rada i djelovanja u Trilju je održana svečana akademija povodom ovog iznimnog jubileja.svim zaslužnim pojedincima kao i ustanovama i udrugama podjeljena su priznanja i nagrade. Posebnu plaketu posthumno je dobio nekadašnji odlični igrač i trener kluba dragovoljac domovinskog rata Igor Lipotić. Nagradu je primio njegov brat Davor.

OSTALO

U tijeku su opripreme za izbor najboljih športskih pojedinaca i kolektiva za 2004 godinu u gradu sinju gdje za najveća priznanja konkuriraju atletičari AK "Sinj" Janez Maroević i Lijdija Rajčić, a kod športskih kolektiva AK "Sinj" i KK "Alkar" i drugi.Izbor će se provesti između Božića i Nove Godine

24.12.04