SDP: Predajemo Sinj Sanaderu, ali neka donese obećanih 300 milijuna kuna

Sjednica Gradskog vijeća Sinja koju sam prekinuo 19. ožujka da bih spriječio rušenje legalno izabrane vlasti nastavit će rad u srijedu 9. travnja u 12 sati s istim dnevnim redom. Zbog neizglasavanja krucijalnih odluka grad je u blokadi. Da se mene i moju stranku ne bi optuživalo za stranačke i osobne interese ja sam odlučio prekinuti agoniju i sazvati sjednicu. Rušitelji naše koalicije planiraju me na toj sjednici smijeniti. Poručujem im da se prekinuta sjednica nastavlja te ćemo najprije odraditi predviđene točke dnevnog reda u interesu grada.

Ovo je u ponedjeljak na konferenciji za novinare izjavio Miše Varenina, SDP-ov predsjednik Gradskog vijeća Sinja. Nataša Poparić, predsjednica sinjskog SDP-a, rekla je da SDP više nije mogao dopustiti agoniju u koju su grad doveli rušitelji koji su izdali koaliciju Preporod i stavili se na raspolaganje HDZ-u.

- Predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader radi rušenja Preporoda u Sinju je prekinuo unutarstranačke demokratske procese. Da bi se HDZ domogao vlasti u Sinju Sanader na scenu vraća ljude koji su 15 godina grad držali u blokadi i izolaciji. O tome svjedoči ugovor kojega je u cilju rušenja Preporoda s otpadnicima koji su izdali našu koaliciju potpisao glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. Tako važne stvari ni u jednoj stranci ne rade se bez znanja predsjednika. Do sada Sanader Sinju i našoj koaliciji nije dao disati. Od njegove prevelike ljubavi i stalnog stiskanja Sinj se guši. Mi ćemo mu pružiti priliku i predati mu vlast na pladnju, ali Sanader u Sinj mora donijeti, odnosno uložiti 300 milijuna kuna, kako je to potpisom na ugovor o rušenju naše koalicije naveo njegov tajnik Jarnjak - kaže Nataša Poparić.

čelnica sinjskog SDP-a ustvrdila je da su oni u koaliciji ostvarili dva glavna cilja postavljena početkom 2005. godine. Otvorili su, kaže, Sinj prema Hrvatskoj i srušili višegodišnju ihzolaciju grada. Drugi cilj odnosio se na pokretanje radne zone na Kukuzovcu. Unatoč izostanku pomoći iz Vlade Poparić tvrdi da je Kukuzovac pripremljen za realizaciju.
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

07.04.08