VIJESTI IZ TRILJA

Triljski gradski vijećnici sutra, 23. veljače, će na sjednici, koja počinje u 13,00 sati odlučiti hoće li ili ne podržati kandidata HDZ-a za gradonačelnika Ivana šipića i njegovog zamjenika Ivana žana Dragušicu.
Podsjećamo, triljski Gradski odbor HDZ-a u subotu je na svojoj skupštini jednoglasno izabrao 33 - godišnjeg diplomiranog teologa Ivana šipića, za kandidata za gradonačelnika. S obzirom da je šipić bio dogradonačelnik Trilja, Ivan žan Dragušica je predložen za dogradonačelnika.
Predsjednik triljskog HSLS-a Josip Hržić i danas nam je potvrdio da niti jedan od 5 vijećnika HSLS-a sutra neće nazočiti sjednici Gradskoga vijeća. Razlog tome je što posljednju sjednicu Gradskog vijeća smatraju nezakonitom, jer se nije održala u roku od 90 dana od održavanja posljednje sjednice vijeća o čemu su obavijestili i Središnji ured državne uprave iz kojeg još uvijek nisu dobili očitovanje.

Večeras u 20 sati sastao se triljski HSP, koji ima dva vijećnika u gradskom vijeću Grada Trilja, pa bi večeras trebali i odlučiti hoće li podržati HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Ivana šipića.

Dodajmo kako vladajući HDZ koji ima 11 od ukupno 19 vijećnika, gradonačelnika i njegovog zamjenika može izabrati i bez glasova oporbe.

22.02.08