JUNAčKO SREBRO

Christiansen i Hvidt odveli Dance do zlata




Ranjeni i umorni, bez izbornika u završnici utakmice, hrvatski rukometaši morali su priznati premoć novim i zasluženim prvacima Europe. I srebro je veliki uspjeh, ma što rekli.


Hrvatska rukometna reprezentacija nažalost ponovo nije uspjela obogatiti svoju riznicu prvim zlatom s natjecanja najboljih momčadi Starog kontinenta.

U finalnom dvoboju u Lillehammeru, Danci su sasvim zasluženo slavili rezultatom 24:20 (13:10), iako se nakon prvih desetak minuta činilo da će Pakleni iz utakmice izaći uzdignutih ruku.

Momci Line červara, naime, sjajno su započeli ogled odluke, u prvim minutama blistao je kapetan Petar Metličić, koji je dvama uzastopnim pogocima odagnao početni strah i tremu.

U sedmoj minuti Hrvatska je imala već 4:0, u tom je razdoblju 3-2-1 obrana savršeno funkcionirala, a taj itekako neugodni danski vratar Kasper Hvidt nije dobio priliku da se razbrani.


FOTO: www.vecernji.hr

To se nažalost u narednih desetak minuta promijenilo, pa su zahvaljujući četirima njegovim obranama Danci u 18. minuti stigli do 6:6 izjednačenja.

Do prvog vodstva došli su u 25. minuti (10:9) te su od tada samo povećavali prednost, naravno, ponajprije zahvaljujući svom fenomenalnom čuvaru mreže, koji je u prvih trideset minuta skupio sedam obrana.

Na poluvrijeme su otišli s vodstvom 13:10, a već nakon prvog napada u nastavku stvorili su četiri pogotka viška.

Da će tu teško doći do preokreta najavljeno je u 36., kada su novi prvaci Europe ostvarili 16:11 prednost, a suci su u narednom napadu zbog prijestupa poništili gol mladom i neustrašivom Ivanu čupiću, nakon čega su Danci otišli na nedostižnih šest golova razlike.
Tračak nade, doduše, ukazao se u 47. minuti kada je Hrvatska stigla na tri pogotka minusa, međutim, Pero Metličić je u narednom napadu pogodio vratnicu, dok je prvi strijelac Danske Lars Christainsen uzvratio golom.

Da nam posljednje minute budu time teže pobrinuo se nažalost Lino červar, koji je u 51. najprije dobio dvije minute kazne zbog prigovora, da bi nedugo potom zaslužio čak i crveni karton, nezadovoljan jednom, čini se, ipak krivom odlukom sudaca.

Kako bilo, čak i takvi, brojčano inferiorni, hrvatski su rukometaši istigli do dva gola zaostatka u 55. minuti, imali čak i napad, međutim, Metličić je promašio, a Jensen je pogotokom zaključio dvoboj.

Hvidt je do kraja, simbolično, čupiću obranio sedmerac te tako potvrdio titulu igrača utakmice.

IZVOR:Net.hr
27.01.2008.

27.01.08