IMAMO MEDALJU Hrvatska je sa 24:23 svladala Francusku i prošla u finale Europskog prvenstva

Pakleni izbacili Francusku pogotkom Lackovića
Francuzi mogu tući, Poljaci mogu suditi prekršaje u napadu, ali hrvatsko srce je otišlo u finale! Sa 24:23 Pakleni su se plasirali u finale Europskog prvenstva i osigurali europsku medalju nakon 13 godina!

Od samog početka Hrvatska je pokazala da ima puno veću želju za prolaz u finale, dok je Francuska preko Narcissea i Abaloa držala priključak. Odlično je u hrvatskom napadu počeo Tonči Valčić, a nastavio Petar Metličić, koji je naplatio lošije predstave u dosadašnjem dijelu prvenstva i već u prvih 30 minuta zabio pet pogodaka!

Proradili Metličić i hrvatska obrana
Nakon početnih 6:4, igralo se gol na gol, a loš početak Balića nije se osjetio jer je hrvatska obrana na čelu s sveprisutnim Davorom Dominikovićem zaustavljala moćnu Francusku. Prvi puta tri pogotka razlike za Hrvatsku dolaze nakon kontre Nikše Kaleba, a odlična igra pada u drugom dijelu kada Francuska smanjuje minus dva s odmora (11:9) preko neumoljivog Narcissea.

Francuska do potpunog preokreta dolazi sredinom drugog poluvremena kada Pakleni brzaju u napadu, a dolazak Karabatića kao drugog na crti širi hrvatsku obranu što koriste Abalo i Narcisse za francuskih 17:16.

Veća želja i srce odveli Paklene u finale
Kada se činilo da je Hrvatska stala pojavio se visinom omaleni, ali kvalitetom i srcem veliki Ivan čupić, koji s tri pogotka zaredom drži Hrvatsku u egalu (18:18). Bilo je to dovoljno da se probudi izudarani Balić te vrhunskim "suhim listom" dovodi Hrvatsku u novo vodstvo 20:19.

Do kraja je Hrvatska imala priliku kod 21:19 odvesti susret u mirniju završnicu, ali ne ide lagano kada su Pakleni u pitanju. Poljski sudački par daje tri lopte Francuzima za novi zaostatak hrvatske (21:22), ali Balić i Lacković u posljednjoj minuti riješavaju pitanje pobjednika.

Pokušala je Francuska u posljednjih 20 sekundi izboriti produžetak, ali protiv odličnih Paklenih nije išlo! Hrvatska je zasluženo ušla u finale gdje čeka Njemačku ili Dansku. Svejedno nam je, imamo europsku medalju!
IZVOR: www.vecernji.hr

27.01.08