PRIJEDLOG SPORAZUMA KOJE NUDI UPRAVA "DALMATINKE NOVE"

Uprava "Dalmatinke Nove" dostavila je prijedlog sporazuma kojeg uprava "Dalmatinke Nove" nudi Nezavisnom sindikatu Dalmatinke Nove, SSSH - podružnici TOKG-a «Dalmatinke Nove» i sindikatu radnika Dalmacije HUS Podružnica Dalmatinke Nove. Prijedlog sporazuma, koji smo zaprimili, ovjeren je kod javnog bilježnika te potpisan od poslodavca Gianfranca Ladinija.
U prijedlogu između ostalog stoji kako je na sastanku 21. siječnja zaključeno da je svim stranama u sporazumu zajednički cilj nastavak poslovanja i proizvodnje, a sa time i dugoročno očuvanje radnih mjesta. Prema prijedlogu sporazuma Sindikati i Poslodavac će odmah nakon potpisa ovoga sporazuma odustati od svih sudskih postupaka koji su pokrenuti na općinskom sudu u Sinju i Trgovačkom Sudu u Splitu, isplata plaća za mjesece studeni i prosinac 2007. godine biti će u roku 7 dana od dostave Rješenja o povlačenju tužbi, a poslodavac se obvezuje isplatu plaća za period kada radnici nisu radili polovicu plaće za lipanj i to u roku od 7 dana od dostave rješenja o povlačenju tužbi te kako će nakon isplate plaća poslodavac pozvati radnike na posao.

Napomenimo kako ispred "Dalmatinke Nove" još uvijek traju su mirni prosvjedi i blokada tvornice radnika, koji i danas čekaju odluku Trgovačkog suda u Zagrebu o zahtjevu pravnog zastupnika uprave o izuzeću svih sudaca trgovačkog suda u Splitu u slučajaju "Dalmatinka".

23.01.08