Sahranjena Kristina šušnjara


FOTO: www.glasdalmacije.com

Više od dvije tisuće ljudi na posljednje počivalište ispratilo je mučki ubijenu Kristinu šušnjaru. Od kada je grada Trilja ovakva se sahrana ne pamti. Tuga i bol na licu svakog čovjeka jasno su kazivale kako je na trenutak ovdje život stao. Grobnu tišinu na Groblju sv. Mihovila prekidali su jauci i plač majke i rodbine. Uz koncelebraciju dekana Cetinskog dekanata i triljskog župnika don Stipe Ljubasa, sinjskog gvardijana fra Bože Vulete te tridesetak svećenika misni
obred predvodio je don Ivan čubelić, generalni vikar Splitsko -makarske nadbiskupije, koji je istaknuo:

- Jesmo li svjesni na koji način je okončan ovaj mladi život? Trebamo se svi još jednom upitati koliko je poštovanje svih nas prema životu, čovjeku a posebno ženi.

U svom govoru don Ivan čubelić kazao je roditeljima i rodbini Kristine šušnjare kako je u ovom trenutku cijela Hrvatska uz njih, ali da je njihova bol nešto više i jedino im može biti utjeha što nisu u ovim teškim trenucima sami.

Po izričitoj želji roditelja, a u znak zahvale svima koji su u ovim teškim trenucima bili uz obitelj šušnjara, vjeroučitelj Ivan šipić pročitao je jednu od mnogih pjesama koje je Kristina napisala - naziva "Sloboda".

IZVOR: www.glasdalmacije.com

11.01.08