SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA



Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja održana je danas, 31. prosinca 2007. godine, sa 3 točke dnevnog reda.
Prilikom glasovanja o dnevnom redu Dinko Franchini je u ime vijećnika HDZ-a zatražio sa se s dnevnog reda skine točka: Prijedlog o iskazivanju nepovjerenja Gradskom poglavasrtvu Grad Sinja. Prijedlog je prihvaćen, a dogradonačelnik Snježana šentije, nezadovoljan povlačenjem te točke sa dnevnog reda, podijelio je vijećnicima HDZ-a Izvješće o radu koalicije Preporod otkada je na vlasti u Gradu Sinju.

Za Prijedlog Rješenja o izboru člana Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja kojim se umjesto dosadašnjeg člana Momčila Balajića imenuje Miše Varenina glasovalo je 11 vijećnika dok je 8 bilo protiv.

Rasprava o Prijedlogu Zaključka o prihvaćanju Izvješća mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja kojim se aktivira vijećnićki mandat Ive Bilandžić-Barać pretvorila se u raspravu o načinu zapošljavanje gospođe Ive Bilandžić-Barać u Kulturno-umjetničko središte tj. firmu kojoj je osnivač Grad Sinj. Vijećnici oprobenog HDZ-a tražili su na uvid Ugovor o radu i da se objasni način zapošljavanja iz Gradske uprave u tvrtku čiji je osnivač Grad Sinj posebno zbog toga što u sistematizaciji nije predviđeno radno mjesto za pravnika. Navedeno je i da je ravnatelj KUS-a Boris Filipović-Grčić bio ucijenjen, pod prijetnjom otkaza i gašenja KUS-a, da mora zaposliti Ivu Bilandžić-Barać. Gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević rekao je da se radi o političkom pamfletu te da nikave ucjene nije bilo te da se radi o zapošljavanju u cilju preustroja KUS-a u ustanovu koja bi upravljala sportskim objektima, a među ostalim i Gradskim bazenom. Nakon pismenog zahtjeva HDZ-a tajnica Grada Sinja Nataša Poparić dostavit će dio Ugovora o radu Ive Bilandžić-Barać tj. Poseban ugovor o obveznim odnosima.

Prijedlog Odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa tijela i drugih korisnika Proračuna Grada Sinja u prvom tromjesejčju 2008. godine usvojen je jednoglasno.

31.12.07