Olimpijski bazen u Sinju: Po dnu i bočnim zidovima caruju alge

Autor Jerko BLAJIć


SINJ - Nakon što je, krajem ljeta, prestao radom olimpijski bazen u Sinju, 25 radnika dobili su otkaze ugovora o radu. Od njih su desetorica radili isključivo na tom objektu dok su drugi bili raspoređeni na popratnim sadržajima.

Bazen na poklon
U četvrtak su radnici uputili sinjskom gradonačelniku Nikoli Tomaševiću javni proglas. Uputili su ga i na adrese svih članova poglavarstva i vijeća te medijima. Traže povratak na posao ili nova radna mjesta.

- Nije nam nikako jasno da jedan takav objekat, sa svim svojim pozitivnim sadržajima i funkcijom, nije naišao na podršku Gradskog poglavarstva, iako ste vi izabrani predstavnici građana te bi trebali štititi interese nas Sinjana, naše obitelji i imovinu Grada. Zar nije tragično da u Gradu, gdje je teško neći posao, vi dozvoljavate da se ugasi 25 radnih mjesta? Molimo vas da se ne izvlačite stalno kako bazen nema uporabnu dozvolu.

Dobili ste na poklon bazen pa nam vi osigurajte dozvolu i radna mjesta. Dosta nam je priča o svijetloj budućnosti u ovome Gradu. Sigurno iz svojih fotelja nemate osjećaj kad vam dijete u školu mora ići u starom rublju i poderanim patikama, a da ne govorimo o ostalim troškovima - kažu revoltirani radnici.
Neke od njih zatekli smo jučer na bazenu. Proveli su nas po objektu po čijem se dnu i bočnim zidovima šire alge.

Od kupole ništa
Pokazuju i kamenje, koje noću djeca bacaju u bazen.
Ljetos se u njemu obučilo preko 150 neplivača, a počeli su radom plivački i vaterpolo klub, te obučavanje u sinhroniziranom plivanju.
Trebala se podići i kupola, što je obećao obaviti Grad o svome trošku na taj način zaštitio školjku od propadanja, ali to nije učinio.

Milivoj Bebić je u sporu sa izvođačima radova, koji ga svojim potraživanjima dovode u financijsku blokadu. On uzvraća da radovi, po mišljenju vještaka nisu izvedeni kvalitetno, pa ih zbog toga ne želi platiti.
Pored toga, kreditno je zadužen, što također otežava rad bazena i ostalih objekata.
IZVOR: www.vecernji.hr

24.11.07