HOTEL ALKAR POBJEDNIK 1. PASTRVIJADEHotel Alkar iz Sinja ukupni je pobjednik prve "Pastrvijade" koja se danas u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja i Udruge za
zaštitu rijeke Cetine održala u Sinju. U ukupnom plasmanu restoran Kaštil Slanice dobio je drugu nagradu, a treću restoran Radmanove
mlinice.Predavanje o zaštiti autohtone Cetinske pastrve, mogućnosti proizvodnje mlađi, te posebno o ekološkoj problematici cijeloga toka rijeke Cetine, održano je u Gradskoj vijećnici Grada Sinja . Na predavanju su govorili dr. sc. Emil Teskeredžić sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković i Branka šeparović.

Nakon predavanja na Panju, na seoskom gospodarstvu Mira Markulina, održano je gastro natjecanje kuhara iz ugostiteljskih objekata od Vrlike do Omiša.Ocjenjivanje je proveo stručni žiri Saveza kuhara Dalmacije te je prvu nagradu za hladno predjelo dobio restoran Radmanove mlinice, druga nagrada je pripala Hotelu Alkar Sinj , a treća restoranu Lovac iz Trilja.

U kategoriji "topla jela" prvu nagradu je dobio Hotel Alkar, drugu restoran Kaštil Stanica, a treću restoran Radmanove mlinice.

09.11.07