SPORT

U susretima 11. kola 3. HNL jug pobjeda i poraz naših klubova.
Junak je na Gradskom stadionu u Sinju pogotkom Ante Vukušića pobijedio Primorca 1929 iz Stobreča, a Hrvace su s 3-0 poražene na gostovanju kod Zagore u Unešiću. Hrvace i Junak nalaze se na 1. i 2. mjestu treće ligaške ljestvice i imaju 24 boda.

Glavice su u susretu 4. HNL pobijedile na svom terenu ekipu Croatie iz Zmijavaca 1-0, dok su nogometaši OSK-a sa 2-0 pobijedili u Prološcu ekipu Mladosti.

županijski ligaš Tekstilac gostovao je kod Omladinca u Vranjicu gdje je poražen 3-1.

U 4 kolu druge rukometne lige Cetinka je u svojoj dvorani pobijedila Metković 1963 34-24,Kamičak je bio bolji od Metkovića 2 i pobijedio 42-25.
Rukometašice Cetine poražene su u Kninu od Knina 23-19,susret Vranjica i Sinja igra se u četvrtak u Solinu.

U Otoku je jučer održana 12 atletska utrka SV.Luka koju je organizirao AK Otok.
Pobjednik utrke u muškoj konkurenciji na 10 km. bio je Drago Paripović iz Ak «Croatia maraton» s rezultatom 33,25,drugo mjesto pripalo je Zoranu žiliću iz Kvarnera dok je treći bio član AK Sinj Mario Vezilj. Kod atletičarki prva je na istoj dionici bila Slovenka Ida šurbek s rezultatom 38,20, drugo mjesto pripalo je Mariji Vrajić, a treće Danijeli černić. Juniori su trčali za pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju i za juniorski cestovni kup. Izdvajamo rezultat Petra Delaša iz Ak Sinj u kategoriji juniora do 16 godina gdje je osvojio prvo mjesto s rezultatom 37,37. U kategoriji ženskih klubova slavile su atletičarke KA-tima, u muškoj konkurenciji žumberak, dok je ukupni pobjednik u klupskoj konkurenciji bio AK Velika Gorica. Svoje nastupe na kraćim dionicama imali su i predškolci, te učenice i učenici od prvog do osmog razreda. Na natjecanju je sudjelovalo u trci na 10 kilometara 89 sudionika, a u školskom i predškolskom natjecanju 73 natjecatelja.

šRD Cetina iz Sinja obavještava sve svoje članove i druge zaljubljenike u ribolovni šport kako će se sutra i prekosutra provoditi poribljavanje potočnom pastrvom rijeka Cetina,Ruda,Grab kao i kanali i pritoke ovog riječnog sliva. Poribljavanje će se provoditi u poslijepodnevnim satima, a sve detaljnjije informacije mogu se dobiti na telefon 098-537 651.

22.10.07