"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."



Sinoć je u sinjskom kinu održan tradicionalni festival pjevača amatera «Mikrofon je vaš», na kojem je nastupilo dvadeset mladih pjevača. Po glasovima publike prvo mjesto osvojio je Marko Lovrić s pjesmom «My number one», drugo mjesto Brigita i Monika Runje, a treće Toni župić. Po glasovima žirija najbolja je bila Mia Romac, koja je otpjevala pjesmu «Najbolja glumica», drugo mjesto pripalo je Anđeli Jadrijević, a treće Andrei Lovrić.

U okviru manifestacije dani Alke i Velike Gospe na Trgu dr. Franje Tuđmana večeras će se održati tradicionalna «Večer mažoretkinja». Uz Sinjske mažoretkinje predstavit će se i njihove gošće iz Kaštela, Splita, Solina, Trilja, Segeta i Vodica. Program će početi u 21,00 sat.

U hotelu Alkar sinoć je otvorena izložba slika Andrije Bareze.

U Galeriji Galiotović postavljena je retrospektivna izložba radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića, u Vrličkoj ulici br. 6 izložba slika sinjske umjetnice Nine Lovrić, a u Palači Tripalo izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević «Već viđeno».

Odgođen je početak drugog međunarodnog kadetskog košarkaškog turnira, koji je organiziran u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, a koji je trebao početi danas. Turnir će se održavati od 10. kolovoza, na košarkaškom igralištu.

03.08.07